Hopp til innhold

10.000 lommetyverier hittil i år

Det er anmeldt 50 prosent flere lommetyverier i Oslo i år enn i fjor.

illustrasjon lommetyv

Kollektivsteder som Nationaltheateret er særlig utsatte og i helgene er det utesteder der det skjer mest tyverier.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Flere enn 10.000 anmeldelser er allerede levert til politiet, selv om julebordene som er høysesongen for lommetyverier har ennå ikke begynt, skriver Aftenposten.

Hvorfor det er en så stor økning vet politiet lite om. Men de tror det kan ha noe å gjøre med at den norske økonomien fortsatt er sterk og at nordmenn er godtroende og lite årvåkne når vi er hjemme.

Flere jobber sammen

Ifølge politiet er det grupper av østeuropeere og ikke bare en gruppe som er innom Oslo for en kort periode før de reiser videre.

– Dette er et problem vi finner i alle europeiske land. Alle sliter med omreisende bander av lommetyver, sier Robert Thorsen overbetjent ved Sentrum politistasjon.

Det er viktig å anmelde forholdene selv om flere av sakene blir henlagt. Saken kan bli tatt opp hvis politiet i en annen sammenheng kommer over tyvegods.

Få vitner

Politiet lykkes med å ta en av hundre lommetyver. Overbetjent innrømmer at det ikke er lett å ta lommetyvene siden det ikke finnes vitner og ofte har ikke ofrene sett gjerningsmennene,som fører til henleggelse av saken.