Lekte seg gjennom kvalifiseringen

FFK overbeviste mest sannsynlig alle som så på kveldens kamp om at de fortjener en plass i eliteserien.

Fredrikstad Fotballklubb og Fredrikstad by har i hele år jobbet mot et samlet mål, nemlig å sikre seg eliteseriespill i 2011. Det målet nådde FFK og Fredrikstads befolkning på Fredrikstad stadion i kveld.

Video Fredrikstad knuste Hønefoss igjen

Helt fra dagen FFK tapte kvalifiseringen mot Sarpsborg 08 og rykket ned til første divisjon har forventningene til opprykk vært store i plankebyen.

Presset ble ikke mindre når erkerivalen Sarpsborg 08 rykket direkte opp til Eliteserien på plassen foran de rødhvite. Nå ser det ut til at det blir flere 'kamper om Østfold" i 2011 sesongen, for da jo nettopp de to rivalen i samme divisjon.

Berørt kaptein

Raio Piiroja har trofast stått ved FFK gjennom tykt og tynt i flere år. Og søndagens kamp var inget unntak. Midtstopperkongen var høyt og lavt gjennom hele kampen, og scoret også FFKs andre mål. Etter kampen kom han også med noen store ord:

– Det var ubegripelig kaldt ute på banen i kveld, men det gjør ingenting, for når vi spiller foran så mange glade mennesker på tribunene varmer det i hjertet, sa FFK-kapteinen.

Før pause

I første omgang var FFK så og si det eneste laget på banen. Det var ikke Hønefoss assistenttrener særlig fornøyd med.

– Først og fremst så har vi dårlig balanse i laget, det er for store distanser mellom leddene. Vi startet med en stor sjanse, den må vi score på. Men nå var det FFK som scoret først, og da blir det tungt. Det er vondt å se, selvfølgelig er det det, sier Wibe-Lund.

Nå ser det ikke ut til at andre omgang blir stort bedre for de tilreisende fra Hønefoss. For kun ti minutter ut i andre omgang satt Celso Borges inn det som trolig var spikeren i kista for gjestene.

Borges har scoret tre av FFKs fire mål i oppgjøret, mens midtstopper Raio Piiroja har scoret ett.

Håper på flere mål

Tom Freddy Aune var utrolig fornøyd med det de rødhvite viste i første omgang, men han inrømte også at han er sulten på mer offensivt spill og flere scoringer i andre omgang.

– Det ser veldig bra ut nå, vi har vært gode defensivt. Utover i kampen tør vi også å holde på ballen litt mer, så nå håper vi på å få enda en scoring i andre omgang. Det ser veldig bra ut for oss nå, sa FFK-treneren.

(Artikkelen fortsetter under)

FFK-supportere

FFK-supporterne vet at de er på god vei til eliteserien.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

LES OGSÅ:

Supporterne har startet festen

I god tid før kampen, på supporterkafeen i Fredrikstad, hadde supporterne allerede begynt å feire opprykket.

– Nå er vi der igjen! roper Geir Adolvsen, som er relativt sikker på at opprykket allerede er i boks.

– Hjertet mitt slår når vi kommer til slike kamper. Jeg husker i 1984 - gutta hadde allerede rykket ned, men så dro de til Ullevål og vant cupfinalen. Etter det har det blitt opprykk på opprykk. Nå er vi der igjen, og i dag vinner vi 2-0, sier Adolvsen.

Dersom Adolvsens spådommer stemmer i kveld, så ligger det i kortene at det blir en ellevill opprykksfest i Fredrikstad.

SE VIDEO: Pølsekrig mellom FFK og Hønefoss

Video Pølsekrig mellom FFK og Hønefoss FK

Kle deg godt - det blir kaldt

Ifølge værvarselet på yr.no er det ventet sju minusgrader på Fredrikstad stadion. Samtidig melder meteorologene om en lett bris - dermed blir det bitende kaldt.

Til Fredriksstad Blad sier meteorolog Mette Skjerdal at den reelle temperaturen blir på femten kuldegrader i den vindstyrken.

Dermed er nok både vanter og lue å anbefale - i hvert fall på tribunen.

– Noen kommer nok til å spille med vanter, men lue - det får dere nok neppe se spillerne i, sier sportssjef i FFK, Joacim Jonsson.