Kvinne smuglet kokain i BH-en

En kvinne fra Honduras ble tatt på Oslo lufthavn med drøyt 350 gram kokain innsydd i undertøyet.

Fant kokain i BH

HADDE KOKAIN I BH: I denne BH-en fant tollere 357 gram kokain innsydd. Det var en kvinne fra Honduras som forsøkte å smugle inn stoffet.

Foto: Tollvesenet

– På en flyplass så har vi aldri like store beslag som kan avdekkes ved andre grenseoverganger, der bil blir brukt. Vi ser likevel en økning i antall saker, sier kontorsjef Tor Fredriksen ved Tollvesenet på Oslo lufthavn.

Tollvesenet på landets hovedflyplass avdekket 39 kokainsaker i fjor. Det er en dobling fra året før, da tallet var 19 saker.

Den siste saken ble avdekket i desember da en 26-årig kvinne fra Honduras kom fra Barcelona, med kokain innsydd i BH-en.

– Etter samtale med tollere og deretter kontroll ble det funnet til sammen 357 gram kokain i kvinnens BH. Det er ganske spesielt, sier Fredriksen.

Smugler stoffet i kroppens hulerom

Det største kokainbeslaget som ble gjort i fjor var på 1,4 kilo. Til sammen beslagla tollerne på hovedflyplassen nesten 3,5 kilo i 2014, mot kun 253 gram året før.

Og det kan virke som stadig flere velger kreative løsninger for å få med seg stoffet inn i landet.

– Vi ser stoffet innsydd i alle varianter, både i reisevesker, kofferter og klær. Vi ser også en skremmende tendens med at mange smugler stoffet innvendig i kroppen. Vi har avdekket flere tilfeller av dette de siste årene, avslutter Fredriksen.