Hopp til innhold

Kripos fant fotografi av nytt offer

Mannen som i høst ble siktet for fire seksuelle overgrep etter DNA-funn, siktes nå for også å ha produsert fotografier av overgrep mot barn.

Stien på Skjetten

Fra før av er mannen siktet for et overgrep mot ei seks år gammel jente på Romerike. Han lokket henne med seg inn i en hage og forgrep seg på henne. I tillegg er han siktet for overgrep mot to andre barn og en ung kvinne.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

Kripos har funnet et seksualisert bilde av et barn på mannens foto- og datautstyr. Han har innrømmet å ha fotografert barnet, skriver VG.

– Bakgrunnen for at siktelsen nå er utvidet, er funn av ett bilde som seksualiserer barn. Siktelsen baserer seg på et bilde av et barn som vi har greid å identifisere, sier Ida Dahl Nilssen til NRK.

– Er det bilder av andre barn som ikke er identifisert?

– Det jeg kan si er at det er et stort beslag som er gjort og vi er ikke ferdig med gjennomgangen av det, sier Ida Dahl Nilsen i Kripos.

Hun vil ikke risikere identifisering av barnet gjennom å oppgi alder eller boligområde, men sier at foreldrene er kjent med fotografiet og innholdet på det.

Ble tatt etter DNA-spor

Barnet på bildet er identifisert, og det er ikke et av mannens egne barn, ifølge Kripos.

I høst ble mannen i 40-årene innkalt til avhør, mistenkt for et tilfelle av seksuelle handlinger mot barn. Politiet tok DNA-prøve av mannen, og da viste det seg at dette er serieovergriperen Kripos har lett etter i mange år.

Han ble siktet for fire overgrep de siste ti årene og har sittet i varetekt resten av høsten.

  • 2008: Overgrep mot seks år gammel jente på Skjetten på Romerike.
  • 2010: Overgrep mot 13 år gammel jente i Hakadal.
  • 2011: 18 år gammel kvinne overfalt og voldtatt ved Hellerudveien i Oslo.
  • 2014: Overgrep mot 8 år gammel jente i Nittedal.

– Vi har prioritert etterforskningen over lang tid. Saken illustrerer det fokus og den utholdenhet som er nødvendig i slike saker. Det er viktig å oppklare overgrep mot barn, også for å forhindre nye overgrep, sa Lena Reif, leder for seksjon for seksuallovbrudd i Kripos til NRK i høst.

Kripos overtok flere av sakene høsten 2011, da det ble oppdaget en sammenheng mellom dem. Politiet har tatt DNA-prøver fra mange frivillige, og det har blitt laget fantomtegning av mannen etter voldtekten i Hellerudveien. Mange aktuelle saker fra forskjellige politidistrikt er gjennomgått.