Hopp til innhold

Kø for å feste med Frp

Derfor er ikke Frp sammen med alle andre på valgvake i Moss.

Erlend Wiborg og Ulf Leirstein

Erlend Wiborg og Ulf Leirstein har stor tro på valgseier og en ny borgerlig regjering.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Mens alle som kan krype og gå av politikere i Østfold er samlet i Moss, er det en helt annet fest i Fredrikstad. Der har nemlig Frp samlet alle sine støttespillere for å feire det de mener er Frps tredje beste valg noensinne.

– Lovende

Selv om foreløpige prognoser viser at Frp har gått tilbake, mener både Ulf Leirstein og Erlend Wiborg at dette er et svært lovende valg for Frp.

– Prognosene viser en betydelig fremgang og det ser ut til at vi gjør det tredje beste valget gjennom tidene, sier Wiborg.

– Vi vil i regjering og ser frem til å komme i regjering, sier Leirstein.

Så hvorfor er dere her i Fredrikstad, mens resten er i Moss?

– Vi har hatt tidenes grasrotvalgkamp, der tillitsvalgte i Frp i Østfold har stått på dag og natt. Derfor bestemte vi oss for å reservere dette lokalet, men også det har blitt for lite. Vi har måttet si nei til mange, så vi burde hatt et enda større, sier Wiborg.

– Vil gjøre stas

Han mener årets valgkamp vil gi ekstra gode resultater her i fylket.

– For oss handler det om å takke alle som har hjulpet oss. Vi vil gjøre stas på de flere hundre som har stått på. Det er gøy og vi ser at valgkampen virker. Vi har aldri vært så aktive. Slik det ser ut nå, vil vi gjøre det bedre i Østfold enn på landsbasis.