Hopp til innhold

Kjelling fortsetter som DHK-trener

Kristian Kjelling fortsetter som trener for Drammen håndballklubb. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

Kjelling jubler

Kristian Kjelling jublet over sin første seier, to dager etter at han tok over som trener for Drammen håndballklubb. Laget slo Runar 31–23 i Sandefjord.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

I februar trakk Øystein Havang og Roger Kjendalen seg som trenere i DHK, etter en dårlig sesong.

Kristian Kjelling ble engasjert som spillende trener ut sesongen. Selv om DHK ikke klarte å nå sluttspillet, sikret klubben fortsatt spill i eliteserien med Kjelling ved roret.

Fortsetter

I en pressemelding bekrefter klubben nå at Kjelling fortsetter som hovedtrener også kommende sesong. Han er også fortsatt aktuell som spiller.

– Vi i DHK tror at Kristian Kjelling i løpet av kort tid kan ta store steg som trener, skriver daglig leder Djordje Teodorovic i pressemeldingen.

De håper Kjelling skal følge i fotsporene til trenerprofilene Christian Berge og Glenn Solberg og tilføre klubben noe av den profesjonelle håndballkulturen han har med seg fra tidligere klubber.

– Etter et år med trenerskifter og mye uro er det nå viktig med kontinuitet og forutsigbarhet, sier Teodorovic.

Vil satse på unge spillere

Det jobbes nå med å få på plass teamet rundt Kjelling, og klubben forhandler med spillere på utgående kontrakt. De er også i kontakt med spillere som kan være aktuelle å hente inn.

Ifølge pressemeldingen ønsker Kristian Kjelling å satse på unge spillere, og han ønsker å øke antall spillere.

– I Drammen Håndballklubb er vi overbevist om at Kristian Kjelling vil ta laget til et nivå som ligger nærmere toppen av norsk håndball enn det som har vært vist i år, men er samtidig klar på at lag må bygges over tid og at det som oftest ikke er noen rask og enkel vei til suksess, sier Teodorovic.

Kristian Kjelling er nå i Danmark for å kommentere landslagets OL-kvalifiseringskamper mot Kroatia, Danmark og Bahrain.