Politiets hovedteori: - Sigrid (16) forsvant i en bil

Spor i og ved barnehagen der Sigrid Giskegjerde Schjetnes eiendeler ble funnet, tyder på at 16-åringen kan ha forsvunnet i et kjøretøy. Mot sin vilje, tror politiet.

Barnehagen på Østensjø

Politiet har gjort hundesøk ved denne barnehagen i nærheten av Østensjø skole, der noen av tingene til jenta ble funnet. En hundepatrulje skal ikke ha klart å følge sporet etter jenta lenger enn til veikanten ved barnehagen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Sigrid Giskegjerde Schjetne savnet

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet natt til søndag.

Foto: Politiet

Mandag morgen trappes søket etter 16-åringen opp. Politiet står fortsatt uten klare spor etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne fra Østensjø ble meldt savnet av sine foreldre klokken 00.30 natt til søndag. De slo alarm etter at datteren ikke hadde kommet hjem etter avtalt tid.

Funn på stedet gjør etter det NRK erfarer at politiet nå jobber ut i fra en teori om at Schjetne kan ha blitt bortført i bil. Dette fordi alle spor etter 16-åringen slutter brått ved en barnehage i området.

Her har jentas sko, ene sokk og en mobiltelefon blitt funnet. NRK kjenner til at politiet nå også har funnet jentas andre sokk, i veikanten mellom barnehagen og veien.

Spor stopper ved veien

Politiet har hatt spesialtrente hunder på stedet, som ikke har klart å følge sporet lenger enn til veien ved barnehagen. Dette underbygger teorien om at 16-åringen kan ha blitt bortført i bil.

Politiet skal også ha bitt seg merke i måten Schjetnes eiendeler skal ha blitt funnet på: Spredt ut over et større område mellom barnehagen og veikanten.

NRK vet at politiet i stadig større grad ser på forsvinningen som en kriminalsak, men at det fortsatt ikke kan utelukkes at jenta har forsvunnet av fri vilje.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Arkivbilde av Sigrid Giskegjerde Schjetne, som ble meldt savnet natt til lørdag.

Foto: Privat / NTB scanpix

Stor pågang fra frivillige

Politiet prioriterer mandag å søke etter 16-åringen i nærliggende skogområder, parkeringsplasser på Østensjø, og i Oslofjorden.

Dykkere, kriminaltekniske hunder, helikopter, politifolk og frivillige ble satt inn i søket mandag morgen. NRKs reporter ved Østensjø skole forteller at rundt 100 frivillige har samlet seg ved skolen for å bidra.

Frivillige søker i områdene ved Tryvann, Grefsenkollen, Maridalen og Enebakk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jørgen Koll

Jørgen Roll har tatt lederrollen for de frivillige på Tryvann.

Foto: Frieda Wik / NRK

Jørgen Koll er frivillig og leder gruppen som søker på Tryvann. Han oppfordrer alle turgåere til å være på utkikk, og lette på presenninger og kikke ned i grøfter og bak trær.

– Jeg håper flest mulig deltar i letearbeidet. Vi må lete overalt hvor noe kan skjules, sier Koll.

Også Russens organisasjonskomitè er med i letingen, og de er godt kjent i området rundt Tryvann.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

16-åringen forlot en venninne i Vetlandsveien 27 natt til søndag.

Foto: Privat / NTB scanpix

Ber publikum holde seg unna Østmarka

Samtidig oppfordrer politiet publikum om å holde seg borte fra Østmarka. Det er i dette området politiet søker med varmesøkende kamera. Flere folk i området vil gi flere mulige feilkilder for politiets del.

Det skal også være aktuelt å sette inn et ekstra helikopter i søket i løpet av dagen.

Politiet jobber også med å skaffe overvåkningsvideoer fra bensinstasjoner og tollstasjoner i området.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Politiet Østensjø

Politibetjent Frank Olsson informerer publikum og presse ved Østensjø skole mandag formiddag.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

– Betenkelig at det er så få spor

Politiet sier man foreløpig har få konkrete spor å gå etter, men sier det har kommet «et hav» med tips fra publikum. I løpet av dagen vil flere av tipserne kontaktes for oppfølgingsspørsmål.

Det er betenkelig at det er så få spor, innrømmer politibetjent Frank Olsson i Oslo-politiet til NRK.no.

Olsson sier at politiet ikke har fått inn konkrete tips om biler i området, men sier at man har fått melding om «interessante bevegelser». Olsson ønsker ikke å gå nærmere inn på hva dette innebærer.

Bengt Eriksen, en av familiens to talspersoner, sier til NRK at det er fortvilende for familien at det er så få opplysninger i saken.

– Det er viktig at alle som er ute og leter er nysgjerrige. Løft opp presenninger, se i søppelkasser, let alle steder det er mulig å finne spor, sier Eriksen.

Politiet ønsker fortsatt tips, og ber folk som kan ha sett eller hørt noe, eller har andre opplysninger som kan ha interesse for etterforskningen om å ringe til tipstelefonen 02800.

Dykkere søker i Østensjøvannet

Dykkere søker etter Schjetne i Østensjøvannet.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix