Hopp til innhold

Kan gå mot amerikansk uttak i Wales

Mads Østberg vet ennå ikke hvilket team han skal kjøre for neste sesong. Et godt resultat i årets siste løp kan bli avgjørende.

Mads Østberg, Rally Australia

Målsettingen om å vinne VM-løp har ikke slått til for Østberg. Neste helg får han sesongens siste mulighet til å få seg en seier. Resultatet kan også bli avgjørende for hvor han havner neste år.

Foto: Mads Ostberg / Sophie Graillon

Mads Østberg må bruke briller når han kjører rally

Mads Østberg er i tenkeboksen foran årets siste VM-løp.

Foto: Espen Torgersen / NRK
Thierry Neuville, Rally Finland

Østbergs teamkollega denne sesongen, Thierry Neuville (til høyre) og kartleser Nicolas Gilsoul kjører neste sesong for Hyundai.

Foto: Les Kolczak / M-sport

I går ble det kjent at Belgiske Thierry Neuville har signert for Hyundai for neste sesong. Dermed forsvinner ett av alternativene til rallyføreren fra Våler.

– Vi har vært i samtaler med Hyundai, men vi har visst at Neuville har vært mer aktuell enn oss. Han har hatt en ekstremt god sesong, mens vi har hatt en vanskelig sesong. Dermed er den muligheten er borte, sier han.

LES OGSÅ:

I samtaler med Ford og Citroën

Østberg ligger på en sjetteplass i VM-sammendraget og har hatt en trøblete sesong med flere avkjøringer. Likevel har han troen på at han skal få et godt opplegg neste år.

– Vi fortsetter samtalene våre med M-sport (Ford) og Citroën, og vi begynner å komme et godt stykke på vei med begge to, sier han.

Østberg har i år kjørt Ford for Qatar M-sport World Rally Team. I dag reiser han til Wales i dag for å teste foran løpet som starter neste torsdag.

– Det skjer mye om dagen. Skulle gjerne hatt en avklaring allerede, men mye har blitt utsatt. Vi får bare smøre oss med tålmodighet. Det er spennende dager.

LES OGSÅ:

Prioriteringen avgjør for Østberg

Dermed kan det fort gå mot et amerikansk uttak i årets siste VM-runde som kjøres i Wales neste helg.

– Det kan fort bil det, det er det ingen tvil om. Det er Ikke tatt noen avgjørelse i Ford eller i Citroën. Selv om vi er i samtaler med begge, så er det ikke dermed sagt at vi er trygge noe sted. Dersom teamene velger å vente til etter Wales, så er nok det for å se hvordan resultatene blir der.

– Hva sier magefølelsen?

– Vanskelig å ha noen magefølelse. Vi håper å finne den beste sportslige løsningen. Vi er i detaljforhandlinger med begge to. Jeg tror det er to gode team, vi må bare få på plass detaljene og vi velger nok den som har den beste sportslige ramme, sier han

– Så det er ikke et spørsmål om du får et sete eller ikke, men hvilken prioritering du får i et team?

– Det stemmer, svarer Østberg.

Synet skaper problemer for rallyføreren. Reporter: Espen Torgersen. Foto/redigering: Tomas Berger

Mads Østbergs skjeve hornhinner har ført til flere utforkjøringer – nå får han hjelp hos optiker