Hopp til innhold

Inntil 7000 boliger kan ryke

Tusenvis av planlagte boliger på Fornebu vil ryke hvis Oslo-politikerne gjør alvor av truslene om skrinlegge Fornebubanen. I et brev til alle partier i Oslo bystyre skriver Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) at dette også vil ramme Oslo.

– Hvis det ikke kommer noen bane, kan vi heller ikke bygge ut Fornebu. Kanskje opp mot 7.000 boliger i minus blir konsekvensen, sier Krog til NRK.

– Det kan bety en bilbasert utvikling av hele hovedstadsregionen fordi det blir en stykkevis og delt boligbygging. Fornebubanen er helt avgjørende for at vi skal få en klimavennlig og miljømessig god boligutvikling i hele regionen, sier hun.

Bærum kommune åpner for 11.000 boliger og 20.000 arbeidsplasser på den tidligere flyplassen. I vedtaket fra 2019 er det en forutsetning at banen mellom Majorstua og Fornebu blir bygd.

På Fornebu er byggingen av banen for lengst i gang (bildet). I Oslo bystyre vil flere partier likevel skrote banen eller er i tenkeboksen etter den siste kostnadssprekken. Prisen for drøyt åtte kilometer T-bane er oppe i 26,4 milliarder kroner.

Byggegropa på Fornebu Fornebubanen
Foto: Olav Juven / NRK