Fornebubanen
Foto: BjørnN - Eget verk/openstreetmap.org, CC BY-SA 3.0/Wikimedia

Fornebubanen

Oppsummert

Den planlagte metrostrekningen fra Fornebu til Majorstuen i Oslo, har økt til 18 milliarder kroner. Strekningen er på drøyt 8 km og får sju stasjoner: Majorstuen, Skøyen, Vækerø, Lysaker, Arena, Flytårnet og Fornebu. Den er beregnet ferdig i 2027.

 • Fornebubanen blir 200 mill. dyrere

  Fornebubanen blir 100–200 millioner kroner dyrere på grunn av lavere produktivitet på hjemmekontor, mener Fornebubanens sekretariat, ifølge Nettavisen. Banen skal gå fra Majorstuen i Oslo til Fornebu. Prislappen er på 18 milliarder kroner.

 • Hareide blar opp milliarder

  Samferdselsminister Knut Arild Hareide godkjenner avtalen som blant annet gir Fornebubanen 8,1 mrd. kroner. Byvekstavtalen om mer kollektivpenger til Oslo-området var klar i juni i fjor, men regjeringen ville ikke si ja før E18-saken var avklart.

  Fornebu stasjon interiør
  Foto: Zaha Hadid Architects og A-Lab / Nightnurse Images
 • Storkontrakt på Fornebubanen

  Fornebubanen har inngått første store kontrakt for bygging av banen. Skanska får 497 millioner kroner for å gjøre grunnarbeidene på Fornebu stasjon (bildet) og vognbase. Byggestart er i år, og banen mellom Majorstuen og Fornebu skal stå klar i 2027.

  Fornebu stasjon interiør
  Foto: Zaha Hadid Architects og A-Lab / Nightnurse Images
 • 890 millioner til Fornebubanen

  Regjeringen har planlagt å bruke 6,5 milliarder kroner i statsbudsjettet for 2021 for å følge opp byvekstavtalene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide til NRK. 890 millioner kroner skal gå til utbygging av Fornebubanen i Oslo og Viken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no