Hopp til innhold

– Fikk beskjed om å kjøpe gaffa-teip, bag, plastfolie og heroin

To av mennene tiltalt for drapet på Mohamed Ahssain erkjenner straffskyld. Den tredje nekter.

Nattklubben Club Kamikaze
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

I dag står tre menn tiltalt for drapet på Mohamed Ahssain, som ble drept i kjelleren på utestedet Kamikaze i Oslo onsdag 28. februar 2007.

Les mer: Kamikaze-drap for retten i dag

Hovedtiltalte Chris Pham og en medtiltalt 39-åring straffskyld, mens en medtiltalt 25-åring nekter straffskyld.

39-åringen forklarer i retten at han trodde det var en test av tillit da han ble bedt om å kjøpe gaffa-teip, bag og heroin av hovetiltalte.

Teipet, dopet og kvalt med plastfolie

Mohamed Ahssain

Mohamed Ahssain ble funnet drept i februar 2007.

Foto: NRK/arkiv

Ifølge siktelsen skal de tre ha holdt ham med fast halsgrep, og slått ham i ansiktet til han besvimte. Deretter skal de ha injisert herion i armen hans, teipet munnen, surret plastfolie rundt hodet, og holdt over munn og nese. Ahssain døde av heroindosen og av kvelning.

Les også: Kamikaze-drap i retten

Liket ble pakket i en bag og fraktet bort fra stedet. Fire døgn senere ble det funnet i en stor bag i bagasjerommet i bilen til hovedtiltalte Chris Pham i Larvik.

Mener drapet var planlagt

I Oslo tingrett forteller aktor at han mener drapet ble planlagt allerede høsten 2006, av Pham, som var den eneste som kjente Ahssain. En av de medtiltalte skal ha avslått et tilbud om å være med på drapsoppdraget tre ganger, før han gikk med på å «lokke» Ahssain.

Denne tiltaltes forsvarer sier i retten at 39-åringen trodde de «bare» skulle slå Ahssain, og ikke drepe. Det er altså derfor han erkjenner forsettlig drap.

Les mer:

Gjemte liket på St. Hanshaugen

– Kvalt med plast

- Fikk beskjed om å kjøpe gaffa-teip, bag, plastfolie og heroin

Når han forklarer seg i retten, legger han ut som historien sin og hvordan han gikk gjennom en tøff periode da kona skilte seg. Da reiste han til Zimbabwe og jobbet frivillig som sykepleier i fem måneder, sier 39-åringens advokat.

Videre forklarer han at han i rundt 2001 følte at livet gikk i grus, og at han derfor begynte å ruse seg.

39-åringen trodde Pham testet tilliten hans og hvor langt han var villig til å få da han fikk beskjed om å kjøpe bag, plastfolie, gaffa-teip og heroin.

«Hvorfor gjør dere dette mot meg?»

Han beskriver videre hvordan han holdt rundt halsen på Mohamed Ahssain, og hvordan hovedtiltalte slo Ahssain i hodet flere ganger slik at han svimte av. Så beskriver han hvordan det ble satt to sprøyter med heroin i armen hans, og hvordan han surret plastfolie rundt hodet hans tre ganger, for deretter å pakke han inn i en vanlig fritidsbag.

39-åringen forklarte også at Mohammed Ahssain prøvde å forsvare seg når han ble slått og spurte «Hvorfor gjør dere dette mot meg?».

39-åringens forsvarer forklarer videre at klienten hans forgudet Pham når han satt i fengselet og beundret hans talegaver, utdannelse og arbeidskapasitet. Han sier også at han hadde gitt livet sitt for Pham om han måtte.

Han synes det var stas å være bestekompisen til Pham, som skulle eie det største utestedet i Oslo, sier advokaten, som mener denne hengivenheten ble utnyttet av hovedtiltalte Pham under drapshandlingen.

Les 25-åringens forklaring her!

NRK Østlandssendingen følger rettssaken.