Ingen penger til Vamma

I opposisjon var Høyre, Frp og KRF var enige. Budsjettsprekken på fylkesvei 115 fra Skiptvet til E18 i Askim skulle betales av staten. I regjering finner ikke Høyre og Frp pengene.

Solvik-Olsen og Hoksrud

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen og statssekretær Bård Hoksrud

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Nå er det ikke sånn at det er noen ledige penger i statsbudsjettet nå, sier statssekretær i samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud (Frp).

Bård Hoksrud

Bård Hoksrud (Frp).

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Statens vegvesen startet byggingen av fylkesvei 115 mellom Skiptvet og E18 i Askim. Sener ble ansvaret overført til fylkeskommunen og det fulgte med penger til å betale.

Men budsjettet holdt ikke og regningen for overskridelsene på 47 millioner kroner havnet hos Indrekommunene i nærheten. Den regningen nekter de å betale. Fylket tilbød seg først å dele kostnaden med dem, men stiller seg nå bak kommunens krav om at staten skal ta alt.

Dette var vi enige om

I opposisjon var Høyre Frp og KRF enige om at staten burde ta regningen, og KRFs Line Henriette Hjemdal regner med at Høyre og Frp følger opp løftene.

Line Henriette Holten Hjemdal, KrF

KRFs Line Henriette Hjemdal.

Foto: Scanpix

– Jeg forventer at Høyre/Frp-regjeringen nå leverer på tidligere enighetspolitikk, sier hun.

Kan ikke love noe

Men Bård Hoksrud kan ikke love noe om neste budsjett heller

– Jeg kan ikke gi noen løfter om at det kommer penger der. Jeg er ganske nylig blitt gjort kjent med disse overskridelsene. Nå må vi gå gjennom dem og se hva vi kan klare å få til.

Det eneste de har å få til er å finne penger til å betale regningen, Hjemdal.

– Det er en klar forventning fra vår side at her er det én ting som må skje, og det er at de leverer disse midlene.