Hopp til innhold

Ingen mistenkt for knivdrap

Politiet etterforsker mandagens knivdrap for fullt og så langt er ingen pågrepet eller mistenkt i saken.

STENGT AV: Politiet sperret Arbos gate etter at mannen ble funnet drept mandag.

Grete Lien Metlid

BEKREFTET DRAP: Knivstikkingen på Majorstuen var et drap, sa leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid på en pressekonferanse mandag kveld.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

På pressekonferansen tirsdag ettermiddag fortalte leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, at politiet fortsatt ikke har noen mistenkte i drapssaken og ingen er pågrepet.

– Det pågår en omfattende etterforskningsinnsats og vi jobber med mange ting nå. Vi er fortsatt opptatt av å få informasjon inn til politiet.

Politiet ber folk ringe dem på 22669966.

Jobber med å kartlegge

Politiet jobber med å kartlegge informasjon rundt avdøde, leiligheten og annen type informasjon som kan være nyttig i denne drapsetterforskningen, sa Metlid under pressekonferansen.

– Det pågår avhør og etterforskning. Vi jobber i det kriminaltekniske sporet og obduksjon pågår.

– Er dette et tilfeldig offer?

– Det er altfor tidlig å si. Han er funnet inne i leiligheten han bodde i. Vi har snevret inn på et aktuelt tidsrom fra litt over 8 til 12.15 da han ble funnet, sier Metlid til NRK.

Politilederen sier at de nå undersøker informasjon som kan si noe om fornærmedes bevegelser og kontakt. De bekrefter også at de ser på flere forskjellige teorier, men vil ikke si noe om de så tidlig i etterforskningen.

Undersøker om et ran kan knyttes til drapet

Nå sjekker politiet også om et knivran mandag morgen kan kobles til drapet. Ranet skjedde i Essendrops gate som er i nærheten, og ingen er pågrepet.

– Vi jobber nå for å se om det finnes noen overvåkingskameraer i garasjen, sier Thomas Stange, etterforskningsleder i oslopolitiet til NRK.

Metlid sier at de gjør en rekke undersøkelser og etterforskningsskritt. De ser også på om ranet mandag morgen kan ha en sammenheng med drapet.

– Vi er kjent med denne saken og ser naturlig også på denne hendelsen, men per nå er det ingen sammenheng, sier Metlid til NRK.

Det var en Nordea-ansatt som ble truet med kniv og fraranet en mobiltelefon og en skinnmappe, får NRK opplyst.

Her skjedde ranet

HER SKJEDDE RANET: Ranet skjedde rett før kl. 8 mandag morgen. Det var i dette garasjeanlegg sentralt på Majorstua hvor en mann ble ranet.

Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK

Kort tid etter knivranet mandag morgen, la politiet ut en beskrivelse av den ukjente gjerningspersonen. Gjerningsmannen ble beskrevet som en mann iført en sort caps eller lue. Han var ca. 170 cm høy, hadde brune øyne, mørke klær og snakket gebrokkent norsk, opplyser politiet.

Politiet lette etter gjerningsmannen med store styrker, men fant ingen som passet til beskrivelsen.

Fra Indre Østfold

Etterforskningsleder Kay Lund-Pettersen i Øst politidistrikt, bekrefter overfor Smaalenenes Avis at avdøde er fra Mysen.

– Lokalt politi er ikke involvert i saken, annet enn at varsling er gått via oss. Utover dette er det Oslo politidistrikt som etterforsker saken, sier Lund-Pettersen til avisen.

Knivdrap på Majorstua