Ikke nok underskrifter til Ari

Samfunnspartiet nektes å stille i høstens stortingsvalg i Akershus. For få underskrifter er grunnen til at Ari Behn med flere, ikke blir politikere med det første.

På listen til Samfunnspartiet
Foto: Fotomontasje: NRK/Scanpix

Samfunnspartiet måtte skaffe 500 underskrifter, men klarte ikke dette. Dermed får de ikke stille til høstens stortingsvalg i Akershus.

Om Vendela Kirsebom eller Ari Behn er misfornøyd med dette vites ikke, men en radiokjendis er lite fornøyd.

Flere kjendiser sa ja

Espen Thoresen Hversaagod Takkskalduha
Foto: Kjell Inge Søreide / Scanpix

- Det er synd at mitt kandidatur ikke står til prøve lenger, sier Espen Thorsen Hværsaagod Takkskalduha, som hadde takket ja til poliktikerverv.

Sammen med forsvarsadvokat Tor Erling Staff og programleder og musiker Alex Rosén sto Espen Thoresen Hværsaagod Takkskalduha øverst på samfunnspartiets liste i Akershus.

Alex Rosén
Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Felles for de tre er at de alle skal ha sagt ja til å være kandidater for det smale og anarkistiske partiet.

- Råttent samfunn

Lenger ned på lista finnes kjendiser og offentlige personer som iderimot ikke er spurt på forhånd. Blant dem er kongens svigersønn Ari Behn, modell og programleder Vendela Kirsebom og glamour-modell Aylar Lie.

Nå behøver ingen av dem å frykte fire år på akershusbenken på Stortinget, fordi lista underkjennes.

- Det samfunnet vi lever i er pill råttent og sykt. Dette er bare nok et bevis på at skuta er på full fart ned, sier Hværsaagod Takkskalduha.

Klarte ikke fristen

Fylkesordfører i Akershus, Nils Aage Jegstad
Foto: Akershus Fylkeskommune

Grunnen til at de nektes å stille er at partiet ikke klarte å innfri foremelle krav, sier leder for valgstyret, Nils Åge Jegstad.

- De klarte ikke å skaffe 500 underskrifter innen fristen 6. mai, lista besto dessuten av to navn vi ikke kunne godkjenne, sier Jegstad.

For øvrig ble Ari Behn også ført opp på Samfunnspartiets lister i Oslo og Nordland. Ettersom Akershus er hjemfylket hans kunne han enkelt fått fritak i de to andre fylkene, men det skal han ikke ha søkt om.

Samfunnspartiets forhenværende stortingskandidat i Akershus - Espen Thoresen Hværsaagod Takkskalduha, skulle gjerne ha kjempet om stortingsplass, men nå må planene endres.

- Jeg er allerede på vei mot NAV for å få støtte de kommende fire åra, sier Hværsaagod Takkskalduha.