Hopp til innhold

Hvordan skal Oslo bli en grønnere by?

Sykkel og kollektivtrafikk, nye E18, høyhus og fortetting – det var temaer hovedstadens politikere diskuterte da de møttes til høstens første valgdebatt i Oslo.

Sykkel og kollektivtrafikk, nye E18, høyhus og fortetting – det er temaer hovedstadens politikere skal diskutere når de møtes til høstens første valgdebatt i Oslo.

Debatten ble sendt direkte fra Norsk Design- og Arkitektursenter (DogA). NRKs programleder, Hanne Roald, leder debatten.

Valglogo

På grunn av tekniske problemer har det tatt lang tid å få publisert debatten. NRK beklager.

Oslo vokser og hvordan skal politikerne løse befolkningsveksten?

Hvor i byen skal man bygge høyere og tettere? Arbeiderpartiet vil bygge høyere og tettere flere steder, blant annet i villastrøkene på vestkanten. Høyre synes ideen er usedvanlig dårlig og mener 120.000 boliger i kommuneplanen er nok til å møte befolkningsveksten fram mot 2030.

Men med stadig flere mennesker som skal bo stadig tettere, hvordan skal vi sikre grøntarealer, lekeplasser og felles møteplasser?

Hvordan skal vi forflytte oss fra hjem, jobb og skole uten at vi drukner i biltrafikk og luftforurensning?

Er det riktig å bruke 40 milliarder kroner på en motorvei gjennom Asker og Bærum? Høyre viker ikke fra den vedtatte planen for E18. Men hvis SV og Miljøpartiet de Grønne får bestemme, vil planen bli skrinlagt. Arbeiderpartiet vil derimot ha en ny og mer miljøvennlig plan for motorveien vest ut av Oslo.

Disse var med torsdag kveld:

Venstres Guri Melby
SVs Marianne Borgen
Høyres Bård Folke Fredriksen
Miljøpartiet De Grønnes Lan Marie Nguyen Berg
Arbeiderpartiets Tone Tellevik Dahl
Fremskrittspartiets Øystein Sjøtveit

I tillegg var det byrådslederduell mellom Stian Berger Røsland (H) og utfordrer Raymond Johansen (Ap).

Byrådslederduellen kan du ser HER.

Raymond Johansen (Ap) og Stian Berger Røsland (H)

KJEMPER OM MAKTEN I OSLO: Byrådslederkandidat Raymond Johansen (Ap) og byrådsleder Stian Berger Røsland (H) møtes til debatt.

Foto: Scanpix