Hundre personer rammes av konkurs

Familiebedriften Stene-Kjesbu-Vilster AS (SKV) i Råde er konkurs, og flere titalls personer mister jobben.

SKV konkurs - John Agnar Nyquist

Daglig leder ved SKV John Agnar Nyquist.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

SKV som ble etablert i 1976, var en av landets fremste stålentreprenører innen bygningskonstruksjoner.

– De ansatte blir førsteprioritet

– Firmaet har 57 registrerte ansatte som nå mister jobben, sier bostyrer Vidar Hulås til NRK.no torsdag.

Til sammen skal det dreie seg om 100 personer som blir rammet av konkursen.

Torsdag møter han bedriftsledelsen for å gå gjennom verdiene. En god løsning ifølge Hulås ville være om noen kunne overta produksjonen slik den står, slik at arbeidsplassene bevares.

– Men vi har foreløpig ingen indikasjoner på det. Jeg har foreløpig ikke fått satt meg inn i bedriften, men det viktigste blir å få dekket inn de ansattes lønnskrav gjennom lønnsgarantifondet, sier Hulås.

– Forferdelig trist

– Det er forferdelig trist. Alle ansatte er preget av dette, og mange har jobbet hardt for å snu skuta. Men nå går det ikke lenger, vi må beklageligvis gi opp, sier daglig leder ved SKV John Agnar Nyquist til Fredriksstad Blad torsdag.

Bedriften har slitt med å betale regningene, og har ikke klart å få finansiering til tross for at de ifølge Nykvist, har ordre-reserver på 100 millioner kroner.

– Vi har ikke klart å reise oss etter finanskrisen som har påført oss svært store tap. Sviktende marked og sviktende priser har gjort det veldig vanskelig for oss, sier Nyquist.

– Ekstra bittert

Opprinnelig holdt SKV til åp Rolvsøy i Fredrikstad, men flyttet til nye lokaler på Åkebergmosen i Råde i 2009. Her disponerer bedriften lokaler på 7.500 kvadratmeter.

Ifølge Nyquist har bedriften også oppdrag for hele 100 millioner kroner stående.

– Det er ekstra bittert. Vi har oppdrag som venter som er verdt 100 millioner kroner. Men siden vi ikke har klatr å få finansiering til å bære noen måneder med likviditetsproblemer, måtte vi kaste inn håndkleet, forklarer Nyquist.