Har sikret seg opptak fra videokameraer rundt åstedet

POLITIHUSET (NRK): Politiet undersøker nå opptakene fra flere overvåkingskameraer i området rundt drapsåstedet på Lindeberg. De vil ikke svare på om de har fanget drapet eller gjerningspersonen på film.

Overvåkingskamera på Lindeberg

Dette kameraet er rettet direkte mot stedet mannen ble funnet drept. Dermed kan gjerningspersonen være fanget på film.

Foto: Peter von Tangen Jordan / NRK

Grete Lien Metlid

Grete Lien Metlid sier etterforskningen pågår for fullt, men at de ikke har funnet noe motiv.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser, politiinspektør Grete Lien Metlid, orienterte i ettermiddag om etterforskningen av drapet på en norskpakistaner i 40-årene på Lindeberg.

– Vi står nå i en veldig alvorlig drapssak hvor vi ikke vet hvem som står bak eller hva som har skjedd, sier Metlid til NRK.

Sikret videoopptak

Metlid sier etterforskningen pågår for fullt, og ett av sporene politiet nå undersøker er opptakene fra overvåkingskameraer i området. Ett av kameraene nær åstedet peker rett mot der mannen ble funnet drept.

– Dette hadde vi fokus på allerede i natt, og vi jobber nå også med å kartlegge andre videokameraer i dette området, sier Metlid.

Hun vil ikke si hva som eventuelt er på opptakene de så langt har fått tak i.

Metlid sier de også trenger flere vitner og ber folk melde seg dersom de tror de har noe de kan bidra med.

– Det er mange som bor i dette området. Alle som har oppholdt seg der i timene før midnatt, må ta kontakt med politiet, sier Metlid.

Interessant funn

Mannen i 40-årene er tidligere straffedømt for tre tilfeller av drapsforsøk. Dette skjedde i 1997, og politiet kan ikke utelukke at drapet er knyttet til dette.

– Det er kunnskap som er interessant for politiet, men det er ikke sånn at vi nå har en hovedteori i saken, sier Metlid.

Metlid bekrefter at mannen ble skutt og drept. Tidligere i dag ble det funnet en maskinpistol i nærheten av åstedet, som politiet mener kan knyttes til drapet.

– Vi jobber nå videre med undersøkelser av våpenet for å kunne si noe mer om tilknytningen til saken. Men det er et interessant funn, sier Metlid.

En politihund har i dag også markert flere funn i området, men politiinspektøren vil ikke gå inn på hva hunden har funnet.

Drap på Lindeberg

Kriminalteknikere undersøker drapsåstedet på Lindeberg.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix