Har gjort funn på Etterstad

Politiet gjorde torsdag funn under et stort søk på Etterstad i Oslo, der én mann ble drept og en annen forsøkt drept på lørdag.

Sivilforsvaret søker ved Alnaelva

Sivilforsvaret bistår politiet i søket langs Alnaelva. Letingen kommer til å foregå utover dagen.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

– Vi holder på med et søk i forbindelse med hendelsen i helgen. Tidligere i dag gjorde vi interessante funn. Jeg kan ikke si noe om hva slags type funn, utenom at det er interessant, sier innsatsleder i oslopolitiet Torgeir Brenden til NRK.

Innsatsleder i oslopolitiet, Torgeir Brenden

Innsatsleder i Oslo-politiet, Torgeir Brenden.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Han forteller at de søkte i det området de mener gjerningsmannen har beveget seg i. Søket fortsetter inntil videre.

– Det er vanskelige søkeforhold her, men vi får bistand fra Sivilforsvaret, sier innsatsleder Brenden.

Tidligere torsdag sa politiadvokat Tina Helleland i Oslo politidistrikt at politiet og mannskap fra Sivilforsvaret vil lete i området mellom leiligheten og Alnaelva.

– Vi vil nok holde på i noen timer i dag, sier politiadvokat Tina Helleland i Oslo politidistrikt til NTB.

Varetektsfengslet

En 47 år gammel italiener har erkjent straffskyld for drapet på den 40 år gamle mannen som døde av skadene han fikk. Han nekter imidlertid straffskyld for drapsforsøket på den 35 år gamle mannen som overlevde, men fikk alvorlige skader. Den siktede har tidligere hatt et forhold til 35-åringen.

Mannen ble i helgen siktet for forsettlig drap og drapsforsøk, men onsdag ble siktelsen utvidet til å gjelde overlagt drap. Det innebærer at politiet mener han planla drapet. Onsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker.

Ser etter drapsvåpenet

47-åringen som er siktet og varetektsfengslet i fire uker for drapet og drapsforsøket, skal ha angrepet de to mennene med et stikkvåpen. Våpenet er ikke funnet.

I morgentimene torsdag ble kratt i skråningen på den andre siden av gangstien bak blokka der drapet fant sted, fjernet med motorsag. Politiet bekrefter at de ser etter gjenstander som kan knyttes til saken, deriblant drapsvåpenet.

Sivilforsvaret søker ved Alnaelva

Søket foregår blant annet i krattet langs gangveien. Enkelte steder ble krattet også fjernet.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

– Vi foretar et søk etter mulige gjenstander som kan ha blitt lagt igjen eller kastet i en mulig fluktrute. Vi går ut bredt og har ingen forventninger, men håper å finne gjenstander som enten kan ha blitt brukt i handlingen eller som vedkommende kan ha hatt med seg, sier innsatsleder Torgeir Brenden i Oslo politidistrikt til NTB. I 11-tiden ankom kriminalteknikere søksområdet.

Sannsynlig fluktrute

Søket foregår i skråningen ned mot Alnaelva. Mannskapet gikk manngard i det tette og høye krattet ned mot elva.

Den drapssiktede italieneren skal ha vært iført en langhåret, lys parykk og kvinneklær, blant annet en leopardmønstret jakke, under angrepet. Parykken og klærne ble funnet i terrenget ned mot Alnaelva.

Helleland sier at søket primært vil foregå på land og ikke i selve elva.

– Dersom det blir gjort noe funn av interesse, vil politiet gå ut med opplysninger om det torsdag, sier politiadvokat Tina Helleland.