Gjest fant slange på hotellrommet

En hotellgjest i Oslo-sentrum fant en 40 cm lang slange inne på rommet sitt. Gjesten skal ha det bra, sier Per Carlenius i Anker-konsernet. – Vi var heldige med gjesten, det var en sindig person.

Slangen på hotell i Oslo

Hotellgjesten var ikke fornøyd da han fant denne slangen inne på rommet sitt. Slangen er nå fraktet til Veterinærhøgskolen.

Foto: Fredrik Hove / Hove Media

Hotellgjesten hadde bestilt enkeltrom og var ikke fornøyd med den ubudne gjesten, skriver politiet på sin Twitter-konto.

– Slangen var brun, grønn og gul, og over 40 cm lang, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet.

Ukjent type

Det var hotellgjesten selv som oppdaget slangen. Han trakk seg deretter rakst ut av hotellrommet og kontaktet resepsjonen. De ringte videre til politiet, som igjen ringte til Mattilsynet.

– Det er de som håndterer reptiler og slanger. Vi holder behørig avstand inntil fagfolk er på stedet, sier Jøkling.

Kort tid etter melder politiet likevel på Twitter at en patrulje har tatt hånd om slangen inntil Mattilsynet er på plass.

Slangen er nå fraktet til Veterinærhøgskolen. Politiet vet foreløpig ikke hva slags slange det er snakk om, eller om den er farlig.

– Vi var heldige med gjesten

Slangen ble funnet på Anker Hostel, som ligger i Storgata i sentrum av Oslo. Administrerende direktør Per Carlenius i Anker-konsernet forteller at gjesten så slangen da han kom inn på hotellrommet første gang, og løp ned til resepsjon.

– Resepsjonisten ringte meg, han ville ikke ta den. Da kontaktet vi politiet i stedet, sier Carlenius til NRK.

– Vi antar at det er noen som har hatt den med seg på hotellrommet, og så glemt den igjen. Det er ikke denne typen gjester vi pleier å ha, sier Carlenius, og legger til at det står bra til med den aktuelle gjesten.

– Det går veldig fint. Vi var heldige med gjesten, det var en sindig person.

Politimann som fanget slangen

En patrulje tok hånd om slangen og fanget den i den hvite posen som politimannen holder i hånden.

Foto: Fredrik Hove / Hove Media