Garasje i bonus for FFK-ansatt

Fredrikstad Fotballklubb skal ha betalt ut bonus til en ansatt ved å betale en privat garasjeregning for ham.

Fredrikstad Stadion
Foto: Tomas Berger / NRK

Daværende styreleder i FFK Sport ASA, Frode Kværneng, sier til Fredriksstad Blad at FFK-systemet betalte den ansattes private garasjeregning på 60 000 kroner som bonus for godt utført arbeid.

- Ikke svart lønn

Både Kværneng og den FFK-ansatte nekter imidlertid for at bonusutbetalingen var et forsøk på å utbetale svart lønn, selv om bonusen først ble innberettet et år for sent.

– Vi oppdaget at garasjen ikke var innberettet ved revisjonsgjennomgangen året etter, sier Kværneng til avisen, som anslår at denne oppdagelsen ble gjort i 2004.

Den tidligere styrelederen sier at bonusutbetalingen var en praktisk ordning i tråd med den ansattes ønske. At den ble innberettet som lønn et år for sent var en glipp, sier han til FB.

Blandet regnskaper

Det er i forbindelse med konkursbehandlingen og straffesaken mot aktørene bak Bygg Bedre, som hadde oppdrag på gamle Fredrikstad Stadion, at forholdet har blitt kjent.

En av de Bygg Bedre-tiltalte har innrømmet å ha slått sammen regnskapet for den private garasjen med kontoen for Fredrikstad Stadion.

Dermed skal det private garasjearbeidet ha blitt "usynlig", skriver Fredriksstad Blad.