Hagen garanterer ikke støtte til budsjettet

Fremskrittspartiet vil ikke garantere støtte til Oslo-budsjettet, selv om de har vært med på å forme det.

Carl I. Hagen

Carl I. Hagen kan ikke love at FrP vil støtte budsjettet.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

FrP har vært med på å utforme budsjettet for Oslo som ble lagt frem onsdag, men nå kan ikke gruppeleder Carl I. Hagen garantere at de vil støtte det.

Mandag trakk partiet seg ut av byrådssamarbeidet med Høyre etter 8 år, og Hagen mener at de nå vil stå fritt til å forhandle fram FrPs kjernesaker.

– Det er klart at der vi ikke har nådd frem tilstrekkelig vil vi se om vi kan få et Fremskittspartistempel på sluttresultatet for budsjettet 2012, sier Hagen.

Mindre penger

Alle sektorer får mindre å rutte med i byrådets budsjettforslag for 2012, også sektorer som tidligere har vært skjermet, som bydeler og skole.

– Det blir stammere budsjetter enn det har vært tidligere. Vi har kommet frem til at hvis vi skulle skjerme skolesektoren og bydelssektoren også i år, så ville kuttene på andre virksomheter bli for store, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

1000 nye sykehjemsplasser

I valgkampen lovet Hagen 1000 nye sykehjemsplasser i løpet av periode.

– Vi vil se på om det er satt av tilstrekkelige midler, og om vi kan gjøre noen andre grep for å styrke utbyggingen og etableringen av nye sykehjemsplasser, sier Hagen.