Beboere krever tiltak mot narkosalg fra klubb på Grønland

I går ble seks menn arrestert etter at politiet tok seg inn på Grønland fritidsklubb. Naboer har lenge klaget på problemer med narkosalg midt på lyse dagen utenfor klubben.

Grønland

NARKOSALG PÅ ÅPEN GATE: Naboer i Motzfeldtsgate på Grønland forteller om det åpenlyste narkosalget utenfor Grønland fritidsklubb. Her på bildet foregår det midt på lyse dagen.

Foto: Pia Prestmo

I seks år har beboer Pia Prestmo bodd på Grønland i Motzfeldtsgate. Hun har sett en økning i ulovlig narkotikasalg utenfor Grønland fritidsklubb, som er privateid og brukes av både unge og voksne. Politiet har oppsyn med klubben og daglig kontakt med innehaverne.

– Klubben fungerer som en varmestue for kriminelle. De står på innsiden, venter på kunder og går inn i min oppgang og kjøper smuglet sigaretter eller narkotika midt på lyse dagen, forteller beboer, Pia Prestmo.

Pia Prestmo

HAR FÅTT NOK: Beboer Pia Prestmo har fått nok av situasjonen utenfor Grønland fritidsklubb, etter seks år.

Foto: Pia Prestmo

I området bor det mange småbarnsfamilier. De er opprørt over at barn må gå forbi klubben hver dag.

NRK var vitne til at det foregikk narkotikahandel utenfor klubben en ettermiddag, klokken 15.

– Det står barn her som kommer hjem fra skolen og de må gå forbi disse narkoselgerne. Sånn kan vi ikke ha det, sier Prestmo.

– Hvis man ønsker at det skal bo familier i sentrum, kan man ikke tillate slike varmestuer for kriminelle.

Bruker mye ressurser

Både beboer Pia Prestmo og andre i nabolaget forteller at de har vært i kontakt med politiet mange ganger. I går slo politiet til og seks personer ble pågrepet.

Politiet bekrefter at de holder øye med klubben, og ser ikke på den som en vanlig fritidsklubb. Stasjonssjef ved Grønland politistasjon Kåre Stølen, forteller at Motzfeldtsgate er et av områdene som har et åpent rusmiljø, og at politet bruker mye ressurser der .

Stasjonssjef Kåre Stølen

Stasjonssjef ved Grønland politistasjon,Kåre Stølen.

Foto: Hina Jalil / NRK

– Vi har fokus på denne klubben fordi den ligger i nærheten av barnehage og boliger. Det vokser også opp barn i det området, sier Stølen.

Ikke bekymret

Siden Grønland fritidsklubb er privateid, mottar klubben ingen støtte av kommunen.

Det har ikke lyktes NRK i å få kontakt med daglig leder av Grønland fritidsklubb i dag, men tidligere sa han til NRK at situasjonen utenfor klubben ikke bekymrer han og at miljøet er uproblematisk. Hvis han ser at gjestene gjør noe ulovlig, kaster han dem ut, fortalte han. Han vil ikke stå frem med navn.

– Vi kan ikke gjøre så mye med klubben

Politiet har daglig kontakt med innehaverne av Grønland fritdsklubb og opplever ikke at de står for noe kriminelt.

De mener at narkotikahandelen skjer utenfor klubben. Derfor er det ikke et alternativ for politiet å stenge. Brannvesenet stengte i går klubben fordi branndører var blokkert.


Innehaverne er også klare over forholdene på utsiden, men har ikke noe ansvar for det, ifølge politet. Det dreier seg om enkeltpersoner.

– Klubben kan ikke vi gjøre så mye med, men vi er innom veldig ofte, snakker med alle og følger med. Vi har gjort små beslag av cannabis og dette går på enkeltpersoner, sier Stølen.

Grønland
Foto: Pia Prestmo