Hopp til innhold

Flere siktelser i Piiroja-saken

Flere personer er blitt siktet i den såkalte Piiroja-saken.

Raio Piiroja beslag

Nå skal åtte personer og to selskaper være siktet i den såkalte Piiroja-saken. Bildet er fra da politiet gjennomførte en razzia på Fredrikstad stadion i desember.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Av dem som tidligere er blitt navngitt som siktede i saken finner vi Raio Piiroja, Frode Kverneng, Morgan Andersen, Bjørn Jensen, Fredrikstad Fotballklubb og FFK Sport ASA.

I tillegg er sportssjef Joacim Jonsson, controller i FFK Per-Erik Jacobsen og markedskonsulent Robert Nilsson og tidligere styreleder i FFK Sport AS Per Kristian Olsen siktet.

– Vi kommenterer ikke noe rundt siktelser, sier politiadvokat Kåre Solvoll.

– Tar dette med stor ro

Sportssjef i FFK, Joacim Jonsson, bekrefter at han er siktet i saken.

– Jeg pratet med Per-Erik om dette i går, og dersom politiet skal få tilgang til mailkorrespondanse og sånn, så må de sikte. Slik er det nok for flere av de som er siktet nå. Jeg var ikke engang i klubben når avtalene ble skrevet, så dette tar jeg med stor ro. Jeg håper politiet kommer til bunns i dette, slik at klubben kan gå videre, sier Joacim Jonsson til NRK.no.

Tidligere i dag ble det kjent at styreleder i FFK Sport AS, Frode Kværneng, også er blitt siktet i saken. Nå vurderer han sin egen fremtid som styreleder.

– Jeg må ta en prat med styret mitt, klubben, og hovedaksjonær i aksjeselskapet. Jeg vet mer om en til to dager, sier han til NRK.no.

LES OGSÅ:

Aksjonerte på stadion forrige uke

Politiet har tidligere gjennomført en razzia på Fredrikstad stadion.

– Jeg er ikke overrasket over siktelsen. Jeg satt i en rolle i 2004 da Raio kom, som gjør at jeg er en person som har vært i avhør. Siktelsesstatusen skyldes at de ønsker tilgang til informasjon som jeg sitter på, blant annet e-post og dokumenter. Det har de fått. Men for at de skulle få det, så måtte jeg få status som siktet, forklarer Kværneng.

Tidligere har etterforskningen vært konsentrert rundt den mye omtalte skattesaken mot Raio Piiroja, men etter nye funn politiet har gjort, har de nå utvidet undersøkelsene til å gjelde flere spillere, og kontrakter.

– Det er ikke lenger bare hans avtale vi ser på, vi har også sette nærmere på kontrakter som klubben har inngått med andre spillere, sa politiadvokat Kåre Solvoll til VG.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aktor Kåre Solvoll

– Vi kommenterer ikke noe rundt siktelser, sier politiadvokat Kåre Solvoll til NRK.no.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

– Vi har nå begynt å se på saker som går helt tilbake til 2004, hvor den første Piiroja-kontrakten ble inngått.

Torsdag ettermiddag forteller Solvoll til NRK at de fortsatt går gjennom dokumentene, og at det er for tidlig å snakke om eventuelle funn i dokumentene.

LES OGSÅ:

Mistenker skatteunndragelse

Raio Piiroja skal ha fått under 600.000 kroner i årslønn i perioden han spilte for Fredrikstad, til tross for at han var en av klubbens største profiler. Samtidig betalte FFK en million kroner i året til et agentbyrå i Estland som betaling for speideroppdrag.

Politiet mener dette skal ha vært et forsøk på skatteunndragelse.

Skattemyndighetene har sammenlignet utbetalinger fra FFK Sport AS med kontoutskriftene til Sport & Net Grupp, Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn og spilleren selv.

De mener at det fremgår at deler av overføringene fra FFK Sport AS har gått via kontoen til FC Flora Tallinn og havnet på kontoen til Piiroja etter kort tid.

Kemneren i Fredrikstad tok også arrest i Piirojas millioneiendom i Fredrikstad, men har nå fått lov til å selge eneboligen.