FFK setter politi på rabattkort

FFK setter politiet på folkene bak kundekortet 'Superpatrioten'. Nettsiden 'Superpatrioten' er et kundekort som skal gi store fordeler i butikker i regionen, og FFK og Stjernen Hockey brukes i promoteringen av kortet.

Nettside Superpatrioten
Foto: Faksimile: Rune Fredriksen / NRK

Inntrykket folk får er at alt skjer i samarbeid med Fredrikstads store sportsklubber FFK og Stjernen Hockey. Det er ikke riktig, sier direktør Morgan Andersen. Nå har FFK sagt offentlig at Superpatrioten ikke er en samarbeidspartner, og de har satt advokater og politiet på saken.

- Aldri hørt om

Superpatrioten er ifølge nettsiden et ' fordelskort som tilbys patrioter av Fredrikstad Fotballklubb og Stjernen Hockey og alle som vil handle rimeligere i Fredrikstad by'. Og det er lett å få inntrykk av at Superpatrioten, FFK og Stjernen samarbeider tett. Men dette har ingen i FFK noen sinne hørt om, ifølge direktør Morgan Andersen.

- Vi har fått tips om dette fra en del av våre samarbeidspartnere, som blir forsøkt ledet inn i et konsept der vi etter sigende skal være med. Det stemmer ikke i det hele tatt, sier Andersen.

Forfølger saken

Flere har tatt kontakt med FFK, om Superpatrioten og FFK's ledelse har selv i etterkant tatt kontakt med partene bak. Svarene de fikk var etter Andersens inntrykk å dømme ikke av den beroligende typen. Onsdag ettermiddag gikk klubben ut på sine nettsider for å informere om at det ikke fins noe samarbeid med 'Superpatrioten'- og at de forfølger saken juridisk:

 

FFK Superpatrioten
Foto: Faksimile fra fredrikstadfk.no / NRK

 

- Vi har tatt kontakt med de instanser som eventuelt kan gjøre noe med det, sier Andersen.

- Vi har snakket med politiet, med patentbyrået der vi har registrert varemerket vårt, og vi har også snakket med advokat.