Hopp til innhold

Får ikke spille i rosa

Follo Fotball må bruke sine originale lyseblå drakter i cupfinalen. Fotballforbundet sier nei til å la askeladdene spille i rosa.

Follo til finalen
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Da Follo FK sjokkerte fotball-Norge med å slå Rosenborg i semifinalen , spilte de i rosa drakter, til støtte for Kreftforeningens rosa sløyfe-aksjon. Det var ment som et engangs-stunt, men den sportslige oppturen i rosa ga 1.divisjonsklubben lyst til å gjenta draktsuksessen i cupfinalen på Ullevaal. Det får de ikke lov til av Fotballforbundet.

- Nei, det gjør de ikke. Vi har hatt en dialog med Follo og de har fått svar på hvorfor og er inneforstått med det, sier informasjonssjef i Norges fotballforbund, Svein Graff, til Østlandets Blad.

Kun klubbene skal stå i fokus

Follo
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Graff viser til regelverket, som krever at klubbene spiller i sine egne drakter og farger gjennom hele sesongen. Selv det kan gis enkelte unntak, vil de ikke få det i cupfinalen. Da ønsker forbundet at det er klubbene selv som står i fokus, ikke andre organisasjoner eller formål.

Styreleder Frank Celius i Follo FK er skuffet over svaret, men likevel ikke så overrasket. Nå forbereder laget seg på å stille i sine vante, lyseblå drakter i finalen mot Strømsgodset 14. november.

Les også: Regner cupfinalen som utsolgt