Hopp til innhold

Får hjelp med leksene på nettet

Nå skal skoleungdom i Oslo få hjelp til leksene via internett. Utdanningsetaten har startet et samarbeid med Røde Kors.

Matematikk

Sliter du med matteleksen? Snart er hjelpen et tastetrykk unna. Illustrasjonsfoto.

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

De skal samarbeide om leksehjelp for elever på ungdomsskolen og videregående skole.

Et av prosjektene blir utviklingen av et online leksehjelp-tilbud.

Hvordan det skal foregå i praksis er enda ikke helt klart, men avdelingssjef i Røde Kors Vidar Remfeldt ser det allerede for seg.

- Der ungdom er

Vidar Remfeldt og Astrid Søgnen

Vidar Remfeldt og Astrid Søgnen

Foto: Simon Yset / NRK

- Det er flotte frivillige som sitter og hjelper via nettet eller via web-kamera, det er mange muligheter. Ungene kan sitte hjemme og møte en fra Røde Kors. Dette blir utrolig spennende. Internett-verdenen er stor og mangfoldig. Det er der ungdom er, sier Remfeldt.

I 17 år har Røde Kors hjulpet skoleelever i Oslo med leksene. I dag har organisasjonen fire leksehjelpsentre i hovedstaden, og på det største jobber 160 frivillige i turnus for å hjelpe 1000 registrerte elever. Bare to stillinger per senter er betalt.

500 000 til nettutvikling

Utdanningsetaten arrangerer også leksehjelp, men er imponert over arbeidet Røde Kors har gjort med eldre ungdom, der de selv i hovedsak hjelper elever på barnetrinnet.

Nå gir utdanningsetaten røde kors 1,5 million kroner for å utvikle leksehjelptilbudet. 500 000 av disse skal gå til å utvikle leksehjelp på nett.

Les: Dette bruker Oslo penger på i 2009

Direktør i etaten Astrid Søgnen har stor tro på at samarbeidet vil gi resultater:

- Jeg håper at enda flere Oslo-elever skal klare seg godt på skolen og fullføre og bestå videregående opplæring. Røde Kors har god kompetanse og konsentrerer seg hovedsaklig om ungdomstrinnet og om videregående, sier Søgnen.

- Vil fange opp mange flere

Remfeldt tror internett også gir dem muligheten til å fange opp grupper de ikke i dag når:

- Kanskje minoritetsjenter som i liten grad bruker det offentlige rom eller ungdom i hjemmet som ikke bruker leksehjelpsenteret eller skolen. Via MSN kan man nå utrolig langt. Jeg tror ungdom finner dette veldig spennende og tidsriktig, sier Remfeldt.

Les også:

97 prosent meget godt fornøyde

Skal lære mer på SFO

Alle skal få hjelp til leksene