Hopp til innhold

Får felle ulv i Hallingdal

Fylkesmannen har iverksatt fellingstillatelse på én ulv i kommunene Hol, Ål, Gol og Hemsedal.

Ulv

Fellingstillatelsen varer frem til 24. juni klokka 12.00 (Illustrasjonsfoto)

Foto: Per Løchen / Scanpix

– Nå venter vi på observasjoner eller at man finner nye kadaver, sier fellingsleder for Hallingdal og Ringerike Jon Anders Hefte.

Fylkesmannen skriver i fellingstillatelsen at det er lagt «spesielt vekt på at det allerede er sluppet mye sau på beite i området og at skadepotensialet framover vurderes som betydelig.»

– Sankelaget i Hallingdal har søkt om fellingstillatelse. Det er funnet et par lam som er tatt av ulv. Det er bekreftet av statens naturoppsyn, forklarer Hefte.

Det er disse to lammene og observasjoner og spor etter ulv ved Robru i Gol kommune, som er bakgrunnen for at det ble gitt fellingstillatelse, som varer fram til 24. juni klokka 12.00. Tillatelsen er gitt til Gol kommune og fellingsforsøket vil bli utført av kommunalt fellingslag.

Startet i natt

Jaktlaget har allerede vært ute med fem mann i natt, uten å komme i kontakt med ulven. Men de har flere mannskaper i reserve, hvis ulven blir sett.

Sau tatt av ulv

Sau tatt av ulv i Nordmarka 11. juni i år. Nå er jakta i gang.

Foto: Jon Petter Bergsrud / Statens Naturoppsyn / NTB scanpix

– Man er avhengige av ferske observasjoner. Å jakte ulv på barmark er ingen enkel sak, forklarer Hefte.

Nå jaktes det på to forskjellige ulver i Buskerud, for også i Ringeriksregionen er det gitt fellingstillatelse på ulv.

– Det blir separat, for det er jo 12–15 mil herfra. Det er to forskjellige individ det blir jaktet på og to forskjellige jaktlag. Der så de ulven i natt, men de har ikke fått tak på den. Der har den vel tatt 7–8 sau til sammen, sier Hefte.

Og jaktlaget er svært interesserte i eventuelle observasjoner av ulv i Hallingdal.

– Lørdag var det vel 4–5 personer som så den i Hovet, men stort sett holder den seg i skogen på dagtid. Det er ikke ofte man ser ulv, avslutter Hefte.