Hopp til innhold

Politiet tror dykkere kan løse mordgåte

Ønsker å komme i kontakt personer i en gummibåt som dykket i området der en mann ble funnet partert.

Søk etter likdeler i Strömstad

Nye vitneopplysninger tyder på at dykkere reiste rundt i sommer i området der en mann ble funnet partert. Dette bildet er tatt i september etter liket ble funnet.

Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix

Fortsatt er ingen personer mistenkt for drapet på en 65-år gammel mann som ble funnet partert utenfor Strömstad i september, men nå håper politiet at dykkere kan gi flere svar, skriver Bohusläningen.

Ifølge vitneopplysninger fra studenter som var i området i sommer, var den en gruppe med dykkere i en gummibåt som gjennomførte flere dykk rundt stedet liket ble funnet.

Dykkerne skal ha reist rundt i området i to uker i sommer.

Leter etter kroppsdeler

Politiet ønsker å komme i kontakt med dykkerne, som kan ha viktige opplysninger i drapssaken.

– Vi vil komme i kontakt med alle som har gjort observasjoner fra slutten av juni og fremover. Vi vet det finnes personer som har dykket i området som vi ikke har vært i kontakt med, sier kriminalsjef Sten-Rune Timmersjö til den svenske avisa.

Det parterte liket av en 65 år gammel mann ble funnet i en pakke i sjøen ved Saltö utenfor Strömstad. Fortsatt er flere kroppsdeler ikke funnet.

Politiet får derfor hjelp av det svenske forsvaret som har lett etter likdeler i området med et fjernstyrt undervannsfartøy.

Håper på nye opplysninger

Kart Saltö Strömstad

I midten av september ble den drepte funnet partert og innpakket på 14 meters dyp ved Saltö sør for Strömstad.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Den drepte mannen ble i 2007 dømt for å ha skutt og drept sin egen kone. Politiet undersøker derfor blant annet om hevn kan være motiv for parteringsdrapet.

Men foreløpig har politiet hverken kommer frem til motiv eller morderen. Nå håper kriminalsjefen at dykkerne i gummibåten kan ta etterforskningen et skritt videre.

– Det er ikke lett å komme i kontakt med alle. Om det er noen som har sett noe, ønsker vi å snakke med disse personene, sier Timmersjö til Bohusläningen.