Drammenbanen er gjenåpnet

Togene er nå i trafikk igjen, etter at banen har vært stengt i flere timer på grunn av reparasjoner.

Taxikø på Skøyen

SAMME PROBLEM: Også på torsdag denne uken var det problemer på togstrekningen mellom Skøyen og Drammen. Dette bildet er fra torsdag ettermiddag da flere reisende stod i taxikø på Skøyen.

Foto: Heidi Fjortoft Klokk / NRK

Klokken 15.00 ble Drammenbanen åpnet igjen.

– Det vil bli følgeforsinkelser en stund fremover, men vi håper at trafikken skal gå som normalt innen en time eller to, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NRK.

Reisende må regne med forsinkelser, og transport med buss en stund utover ettermiddagen.

Har reparert signalanlegget

Jernbaneverket fikk melding like etter kl.07.30 fra toglederen i Oslo at det var brudd på strømtilførselen til signalanleggene på strekningen mellom Skøyen, Asker og videre til Drammen.

– Strekningen har kjørestrøm, men ikke strøm til signalanlegget, sa Korslund.

Klokken 12.25 ble all togtrafikk stengt mellom Skøyen og Drammen fordi feilen med signalanlegget skulle utbedres. Deler av det elektriske anlegget ble skiftet ut.

Problemene rammet både Drammenbanen og Askerbanen, men alt skal nå være i orden.

– Nå håper vi alt er reparert og at vi ikke skal oppleve lignende problemer fremover, sier Korslund.

Det var en feil på en effektbryter i forbindelse med signalanlegget som hadde skylden for togstansen. Ifølge Jernbaneverket synes feilen å ligne på den som skapte store problemer i trafikken torsdag.

– Jernbaneverket har i samarbeid med leverandører jobbet uavbrutt for å finne årsaken til strømbruddet både torsdag og i dag, sier Korslund.

Buss for tog

Det ble satt opp buss for tog i morgentimene i dag. Siden det er andre gangen dette skjer på én uke, så satte de også inn ekstra busser mellom Skøyen og Drammen som kjørte i pendeltrafikk.

– På en lørdag er det definitivt ikke så mye trafikk som ellers, men det er klart at mange mennesker blir rammet. Vi jobber med å få plass nok busser, men dette er en utfordring for oss å avvikle, sa Håkon Myhre, pressevaktsjef i NSB tidligere i dag.