Hopp til innhold

Dømt til 21 års fengsel

Men Khan slipper forvaring etter trippeldrapet på sine søstre.

Shahzad Khan

Drapsdømte Shahzad Khan.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Shahzad Khan er i Oslo tingrett dømt til 21 års fengsel for drapet på sine søstre. Retten betegner drapene som groteske, og mener at det ikke foreligger noen formildende omstendigheter.

Se video: Dom i trippeldrapssaken

Ønsket forvaring

Statsadvokat Kristian Nicolaisen

Statsadvokat Kristian Nicolaisen

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

De tre søstrene Nafisa Khan (13), Saadia Shaheen (24) og Sobia Khan (27) ble funnet drept hjemme i boligen på Kalbakken i Oslo på kvelden 1. oktober 2006.

Aktor ba om maksimumsstraffen med 21 års forvaring for Shahzad Khan, og begrunnet dette med at det er fare for at tiltalte kan begå drap på nytt.

Fradømt arverett

Statsadvokat og aktor Kristian Nicolaisen synes det er vanskelig å si om påtalemyndighetene er fornøyd eller misfornøyd med dommen, som ga påtalemyndighetene medhold i alle delspørsmål - unntatt punktet om forvaring.

- Vi ba om forvaring fordi vi fryktet at det kunne skje alvorlige straffbare handlinger fra hans side i fremtiden. Men nå ligger den fremtiden ganske langt fram i tid, sier Nicolaisen.

Khan er også fradømt arverett etter søstrene, og han er i tillegg dømt til å betale en oppreisning på 120 000 kroner til faren. Han må ikke betale saksomkostninger.

Innrømmet delvis straffskyld

Forsvarerne

Khans forsvarsadvokater Truls Dramer og Frode Sulland i retten.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

31 år gamle Khan har innrømmet delvis straffskyld for drapet på sine tre søstre, men sier han ikke husker noe fra drapskvelden.

Han hevder også at han hørte stemmer, og han skal ha sett sin avdøde mor som formanet ham til å drepe like før det skjedde.

Rettspsykiatrisk sakkyndige har tidligere konkludert med at Khan ikke var psykotisk da drapene ble begått.

Tatt betenkningstid

En av Khans forsvarsadvokater forteller at de er ovverrasket over at retten ikke tok Khans psykiske tilstand i betraktning.

- Det jeg savnet var bemerkninger om de psykiske problemene han har hatt med at han har hørt stemmer, blant annet morens. Disse har ikke vært med i berøring av de psykiske tilstanden hans, sier forsvareren til NRK Østlandssendingen.

Khan  har tatt betenkningstid på om han ønsker å anke rettens dom.