Dømt til 20 års fengsel for drap på datter

OSLO TINGRETT (NRK): En 37 år gammel mann er dømt til 20 års fengsel for drap på sin to år gamle datter. Han er også dømt for drapsforsøk og mishandling av samboeren.

Politi og krimteknikere Ellingsrud

UNDERSØKELSER PÅ ÅSTEDET: Kriminalteknikere sikrer spor på Ellingsrud for litt over to år siden.

Foto: Joakim Reigstad/NRK

Jenta døde i forbindelse med et slagsmål mellom flere familiemedlemmer på Ellingsrud i Oslo i mai 2014. Ifølge dommen stakk 37-åringen den to år gamle datteren med kniv i ansiktet, skulderen og ryggen mens hun satt på armen til sin mor.

I tillegg til at 37-åringen ble dømt for drap, ble han også dømt for drapsforsøk på tre medlemmer av svigerfamilien sin samme dag, nærmere bestemt samboerens bror, mor og fetter.

Han ble også dømt for grov mishandling av samboeren og til å betale til sammen 900 000 kroner i oppreisning til familiemedlemmene.

Retten mener de fornærmede snakker sant, men har ikke festet lit til den nå dømte 37-åringens forklaring.

Anket hele dommen

37-åringen har hele tiden nektet straffskyld, og i retten har han tidligere forklart at han ikke husker klart hva som skjedde under slagsmålet ute.

Espen Wangberg

Forsvarer Espen Wangberg.

Foto: Rushda Syed / NRK

– Vi er selvfølgelig skuffet, også over rettens vurdering av saken. Jeg mener at de har lagt vesentlig vekt på den ene fornærmedes forklaring og glemt å se på det totale bevisbildet, sier forsvarer Espen Wangberg.

Mannen anket hele dommen på stedet.

– Han er selvfølgelig uenig i resultatet både når det gjelder skyld, reaksjon og oppreisning. Så her var det ikke noe grunn til å tenke på å anke på noe senere tidspunkt, sier Wangberg.

37-åringen er opprinnelig afghaner og hadde fått avslag på asyl i Norge. Han hadde fått et utvisningsvedtak med frist for å komme seg ut av landet i februar året før hendelsen.

Synes straffen er riktig

Andreas Schei

Aktor Andreas Schei.

Foto: Rushda Syed / NRK

Dommen er i tråd med aktors påstand.

– Vi er tilfreds med at retten har vurdert saken på samme måte som vi gjorde og mener at straffen er riktig, sier statsadvokat, Andreas Schei.

Nå går det mot en ny rettsrunde.

– Han har rett til å anke, og han har rett til å få saken prøvd i lagmannsretten. Så med mindre han trekker anken, blir det da en ny runde i lagmannsretten, sier Schei.