Dømt til 18 års fengsel for drap

Den 48 år gamle italieneren Gianluca Ros er dømt til 18 års fengsel for drapet og drapsforsøket på Etterstad i Oslo i fjor.

Drapet på Etterstad

VENTET UTENFOR: Den dømte 48-åringen forklarte i retten at han ventet på samboerparet utenfor leiligheten deres på Etterstad i Oslo før han angrep dem.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Saken gikk i Oslo tingrett i forrige uke, og 48-åringen er dømt til 18 års fengsel.

Det er i tråd med aktors påstand.

– Han hadde jo erkjent disse forholdene. Da var det snakk om hvilken straff han skulle ha, og retten har kommet til samme resultat som det jeg påstod, sier aktor Morten Yggeseth.

Ventet på paret

15. november i fjor ble 40 år gamle Jørn Husby ble hugget flere ganger i hodet og ansiktet med øks. Han fikk omfattende hodeskader og døde etter kort tid.

Husbys 35 år gamle samboer ble stukket flere ganger og fikk omfattende indre og ytre blødninger. Han fikk rask livreddende behandling og overlevde.

Angrepet skjedde i oppgangen utenfor parets leilighet på Etterstad i Oslo da de to kom hjem fra ferie. Begge ble funnet alvorlig skadd i oppgangen og brakt til sykehus der 40-åringen døde av skadene.

Sjalusi var motivet

Italieneren og 35-åringen hadde tidligere hatt et forhold. I retten innrømmet Ros at han planla drapet fordi han var sjalu.

Han forklarte at han trodde han var kjæreste med 35-åringen, og ble svært lei seg da han dro på ferie sammen med sin samboer.

– Jeg ville ta livet mitt, men så kom det en stemme i hodet mitt som sa: hvorfor trenger jeg å dø alene? sa han i retten.

Han kjøpte så våpen og forkledning, og ventet på paret i flere timer utenfor leiligheten deres til de kom hjem.

Var iført kvinneklær

Politiet fant en lys parykk og en leopardmønstret jakke i terrenget ned mot Alnaelva da de søkte i området etter spor. Dette var klær Ros var forkledd da han gikk til angrep på paret.

På spørsmål fra aktor forklarte mannen i retten at han tidligere har sonet en straff for grov legemsbeskadigelse i England.

Gjerningsmannens forkledning etter drapet på Etterstad

DRAP OG DRAPSFORSØK: Italieneren (48) som er dømt for å ha drept en mann og forsøkt å drepe en annen på Etterstad i Oslo i fjor, var iført kvinneklær da drapet skjedde.

Foto: Politiet / NRK