Mann pågrepet og siktet for drap i Sarpsborg

Politiet har åpnet drapsetterforskning etter at en mann i 50-årene er funnet død i Sarpsborg. Mann i 30-årene er pågrepet og siktet i saken.

Politiet har åpnet drapsetterforskning etter funn av en død person.

Den døde personen ble funnet i en leilighet i Sarpsborg sentrum. Krimteknikere fra Kripos var på stedet fredag kveld.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

– Omstendighetene rundt dødsfallet var uklare, men etter en foreløpig rettsmedisinsk undersøkelse, har politiet nå åpnet drapsetterforskning.

Det sier politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt.

Mannen ble funnet 23. september etter at en person som har en relasjon til avdøde varslet politiet. Da den første patruljen kom til leiligheten var det tydelig at mannen hadde vært død en stund.

De pårørende er varslet.

Den foreløpige rettsmedisinske undersøkelsen viser at avdøde har skader som er forenlige med drap, ifølge Svarholt.

Lørdag pågrep politiet en mann i 30-årene.

– Det er gjennomført et kort avhør av mannen, hvor han har gitt politiet opplysninger som danner utgangspunkt for nye undersøkelser. Han stiller seg uforstående til siktelsen, og erkjenner ikke straffeskyld, sier Svarholt.

Mannen som er siktet i saken er fra Sarpsborg-distriktet, og fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett lørdag.

Nabo fikk politiet på døra

Det er nærmere 30 leiligheter i leilighetskomplekset der mannen ble funnet død. NRK har snakket med en av naboene til avdøde.

Hun sier at det stort sett er eldre personer som bor i bygget og at det er et stille og rolig område.

– Det kom to etterforskere på døra mi i stad og spurte om når jeg så naboen min sist. Jeg fortalte at det var en uke eller to siden. Men jeg fikk ikke vite hvorfor de lurte på det, sier hun til NRK.

Det lokale politiet i Sarpsborg får nå bistand fra Kripos til å gjøre kriminaltekniske undersøkelser i avdødes leilighet.

Kripos på åstedet i Sarpsborg hvor en mann i 50-årene ble funnet død onsdag 23. september.

Kriminalteknikere fra Kripos er på plass i Sarpsborg sentrum for å undersøke leiligheten hvor mannen ble funnet.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

Vil ikke kommentere skader

Politiet opplyser at de tekniske undersøkelsene i leiligheten vil foregå også gjennom helgen.

– Politiet er nå i gang med rundspørring i nabolaget, å hente inn videobevis og å hente inn teledata. Vi er også i full gang med å ta avhør av avdødes venner og bekjente, sier Svarholt til NRK.

Den endelige rapporten fra Rettsmedisinsk Institutt er ventet i løpet av neste uke. Den vil gi et mer nøyaktig tidspunkt for drapet.

Politiadvokat Svarholt vil ikke si noe om hva slags skader den døde mannen hadde.

– Nå er vi så tidlig i etterforskningen at vi ikke ønsker å gå ut med hva slags skader avdøde har, eller hva slags gjenstander som eventuelt har blitt benyttet. Det er rett og slett fordi det vil kunne ødelegge etterforskningen, sier Svarholt.

Dette er den sjette drapssaken i tidligere Østfold fylke i år: