Dette er vinnerne av Klassequizen

Østfolds smarteste tiendeklassinger er fra Rygge!

Vinnerne av Klassequizen i Østfold 2016

Vinnerne av klassequizen 2016 i Østfold kommer fra Halmstad Ungdomsskole i Rygge. Christian Aron Vea (til venstre), Jon Eivind Ytrehorn og Kaja Osberg gikk helt til topps. Her sammen med distrikstredaktør Grete Ruud og programleder Lise Gro Andersen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Siden nyttår har 22 ungdomsskoler i Østfold konkurrert i å svare riktig på flest mulig spørsmål om alt fra populærkultur, politikk og geografi - til spørsmål om historie, barne-tv og mat.

– Jeg blir stadig overraska over hvor fantastisk flinke og smarte disse ungdommene er, sier programleder Lise Gro Andersen.

Spennende finaler

Til slutt var det fire skoler som stod igjen: Kruseløkka i Sarpsborg, Borge i Fredrikstad, Risum i Halden og Halmstad i Rygge.

Torsdag var det duket for finaler i NRK Østfold sine lokaler i Gamlebyen i Fredrikstad, og det var tydelig spente umgdommer som skulle konkurrere.

Etter semifinalene var det Kruseløkka og Halmstad som skulle møtes i finalen. Runden starta jevnt, men etter fem-seks spørsmål begynte Halmstad å dra ifra.

– De fulgte hverandre så tett at jeg tenkte at her må vi igang med ekstrarunder, sier en imponert programleder Andersen.

– Skjønte det gikk vår vei

Det ble veldig spennende idet de siste spørsmålene ble stilt, men til slutt var det altså Halmstad som trakk det lengste strået. De visste mest og går videre til landsfinalen som sendes 14. mai på NRK1.

– Da Kruseløkka svarte feil på spørsmålet om svartedauden, så tenkte jeg at dette kom til å gå vår vei, sier tiendeklassing Jon Eivind Ytrehorn.

Premien er på fem tusen kroner. NRK Østfold gratulerer, og ønsker lykke til i landsfinalen.