Hopp til innhold

Donerer Klassequiz-premie til sykehuset

Elevene på Gjøklep ungdomsskole vant 5 000 kroner i fylkesfinalen i Klassequizen. Nå donerer de gevinsten til sykehusklovnene.

Sykehusklovnene

DONASJON: Premien på 5000 kroner blir donert til sykehusklovnene. – Så hjelper vi det lokale, og i tillegg Norge, sier Anders Mathias Rønneberg.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Vi var litt rådville om hva vi skulle gjøre med pengepremien. Vi hadde allerede fått pizza av ordføreren, så det var bedre å gi det bort til et bedre formål, sier Anders Mathias Rønneberg.

Sammen med Amanda Jomisko Sandbakken og Leander Halvorsen, vant han fylkesfinalen i Klassequizen i våres. Da mottok de tre tiendeklassingene fra Gjøklep ungdomsskole 5000 kroner i premie.

Disse pengene skal de donere bort til sykehusklovnene.

– Ideen kom vi på sammen. Vi var som sagt litt usikre på hva vi skulle bruke pengene på, sier Rønneberg, og legger til at det er bedre at pengene går til et godt formål.

  • Se hvordan det gikk med Vestfold-skolene i Klassequizen her

Hjelper lokalt og nasjonalt

Elevene hadde vurdert å donere pengene til noe lokalt, så kom de på at sykehus har klovner både i Vestfold og i hele landet.

– Så da hjelper vi det lokale, og i tillegg Norge, sier han.

Lærer ved Gjøklep ungdomsskole, Helene Nordgård, har vært ansvarlig for Gjøklep skoles Klassequiz-lag. Hun sier at de voksne ikke har vært med å påvirke elevene i valget.

– Jeg synes det er kjempefint at de gjør det, og jeg er enda mere stolt av dem nå, sier Nordgård. Hun synes det er flott at ungdommen tenker på andre og gir bort penger til dem som trenger det mer.

– Flott initiativ

Daglig leder i sykehusklovnene Kristin Zachariassen, synes det er fantastisk at unge ønsker å gi til barn.

– Det er et flott initiativ, og vi setter stor pris på det, sier hun.

Hun forteller at det hender at både skoler og barnehager gir gaver til sykehusklovnene, og at pengene kan bli øremerket et sykehus lokalt eller til sykehusklovnenes generelle arbeid.

– 5 000 kroner kan gå til en dag med klovner på sykehuset. Vi bruker profesjonelle skuespillere som er klovner, og de får betalt etter Norsk skuespillerforbunds takster, sier hun. Hun legger til at de ikke har vært i Vestfold ennå, men at de kommer til å besøke fylket en dag i fremtiden.