Hopp til innhold

Ny Godset-trener henta rett fra bryllupsreise: – Fikk fire timer

DRAMMEN (NRK): Strømsgodset hadde dårlig tid til å få plass sin nye trener. Danske Henrik Pedersen gifta seg forrige helg – nå er han allerede i gang med å endre klubbens trening totalt.

Henrik Pedersen

Henrik Pedersen ble i dag presentert som Strømsgodsets nye trener på Marienlyst stadion.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Den 41-år gamle dansken Henrik Pedersen blei i dag presentert som Strømsgodset nye trener.

Klubben som har vært uten fast trener siden mai da Bjørn Petter Ingebretsen trakk seg av helsemessige årsaker, hadde hastverk med å få Pedersen til klubben.

– Han gifta seg forrige helg og måtte få lov til å få fire timer på bryllupsreise før han begynte å tenke i retning Drammen, smiler sportssjef Jostein Flo.

Henrik Pedersen presenteres som ny hovedtrener i Strømsgodset.

Danske Henrik Pedersen ble ansatt etter flere samtaler med blant andre styreleder Egil Meland og sportslig leder i Strømsgodset, Jostein Flo.

– En enorm oppgave

For Godset er i sportslig krise etter å ha blitt slått ut av 2.-divisjonslaget Fram Larvik onsdag og en tung vår i Eliteserien der laget nå er nest sist.

Nå vil den nye treneren endre mye i Strømsgodset for å sikre ny eliteseriekontrakt for laget som vant Eliteserien så seint som i 2013.

– Det er en enorm utfordring, men jeg tror en det er en løselig oppgave. Jeg ser en gruppe med mange tanker om dagen om det som har skjedd og det skal skje. Det blir viktig å tenke på det som skjer her og nå, og en klar spillestil blir veldig viktig, sier Pedersen.

Vil endre treningsopplegget totalt

Jostein Flo forteller at Pedersen allerede har starta med å endre treningsopplegget radikalt.

– Han vil endre kalenderen totalt ved å øke treningsmengden og måten å bygge opp treningsmåten på. Det blir en tøff periode, men han er opptatt av å føre gradvis inn spillemåten som etter hvert vil føre til resultat.

Før sin første kamp mot Molde på lørdag har Pedersen lagt inn en ekstra trening på morgenen før møte med serielederne.

– Jeg har bare en trening med laget før kampen (fredag) så jeg tenker at det ikke gjør noe å røre seg litt lørdagsmorgen, sier Pedersen.

– En offensiv trener

41 år gamle Henrik Pedersen har foruten Eintracht Braunschweig og HB Køge, trent flere klubber i Red Bull-konsernet, der han også var global utviklingssjef en kort periode.

Tidligere Godset-spiller Gustav Valsvik hadde Henrik Pedersen som trener i fire måneder i Eintracht Braunschweig, og sier til Eurosport at spillerne likte ham veldig godt.

Han er veldig offensiv i tankegangen, sier Valsvik til Eurosport, og videre at Pedersen står for en Liverpool-måte å spille fotball på.

Pressekonferanse Strømsgodset

Strømsgodset styreleder Egil Meland, sportslig leder Jostein Flo og daglig leder Dag Lindseth Andersen presenterte den nye treneren torsdag ettermiddag.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

Og Pedersen selv hadde ingen problemer med å utsette bryllupsreisen for sin nye arbeidstaker.

– Nei, det ble ikke så lenge. Vi skulle ha vært av sted, men det får vi ta til vinteren i stedet.

Dansken har signert en kontrakt ut 2021-sesongen.