Brannsiktet Sarpsborg-mann løslatt

Mannen som ble siktet for å ha startet brannen i St. Marie Gate torsdag er løslatt fra varetekstfengsling, men er fortsatt siktet i saken.

Brann i St. Marie gate

Ingen ble skadet da et bygg i St. Marie Gate begynte å brenne torsdag.

Foto: Petter Larsson/NRK

Mannen i 40-årene ble besluttet varetektsfengslet i to uker etter at han ble siktet for ildspåsettelse. Politiet mente han startet brannen i en bygård i St. Marie Gate i Sarpsborg torsdag.

Nå er mannen løslatt, men siktelsen står seg fortsatt, sier jourhavende jurist, Marte Sofie Kjellesvig.

– Mistanken mot han er svekket, så det er uforholdsmessig å fortsatt holde han varetekstfengslet. Han er fortsatt siktet i saken, men om han skal være varetekstfengslet eller ikke må være en avveining i forhold til hvor sterk mistanken er, sier Kjellesvig til NRK.

Hvorfor har mistanken blitt svekket?

– Det kan jeg ikke kommentere.

Tror siktelsen droppes

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først omtalte saken. Mannens advokat, Harald Otterstad, sier til NRK at klienten er svært lettet over politiets beslutning.

Harald Otterstad

Mannens advokat, Harald Otterstad, sier klienten han er glad for å bli løslatt.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Han har jo hele tiden benektet at han har gjort dette, så han er naturligvis veldig glad. Samtidig har han vært forbanna fra første stund av, vi hadde blant annet et fengslingsmøte med skikkelig høy temperatur. Det kan jeg forstå når situasjonen nå har utviklet seg som den har gjort, sier Otterstad.

Han har også registrert at hans klient fortsatt er siktet i saken, på tross av løslatelsen. Den tror han vil frafalle om kort tid.

– Det har kommet fram såpass mange opplysninger i denne saken, så siktelsen vil nok frafalle. Jeg er ikke overrasket over denne utviklingen, jeg er bare overrasket over at politiet gikk så knallhardt ut, fortsetter han.