NRK Meny
Normal

River deler av brannskadet bygård i Sarpsborg

St. Marie gate og Pellygaten i Sarpsborg er stengt forbi branntomten i Østre bydel i dag. Politiet frykter ras fra den brannskadde bygningen.

Brannskadet bygård rives i Sarpsborg

Arbeidene med å rive pipene på bygget som ligger i St. Marie gate 33 i Sarpsborg sentrum startet tirsdag morgen.

Foto: Petter Larsson/NRK

Dermed er to av de sentrale innfartsårene til Sarpsborg sentrum fra Øst stengt. Kollektivtrafikken kjører normalt Pellygaten og mye av den andre trafikken inn mot sentrum går vanligvis i St. Marie gate.

Torsdag kveld ble bygården i St. Marie gate 33 i Sarpsborg rammet av brann.

Arbeidet med å rive det brannskadde bygget begynner tirsdag morgen, og hvor lenge gatene vil være stengt avhenger av hvor fort rivingsarbeidet vil være ferdig.

Laster Twitter-innhold
Branntomta i St. Mariegate 33.

Gatene forbi branntomta i St. Mariegate 33 er stengt i dag. Årsaken er riving av en av pipene som står igjen i bygget.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

Frykter ras

– Det er oppdaget at en av pipene som står igjen i det brannskadde bygget er veldig ustødig. Vi frykter at pipa skal tippe over. Derfor ble St. Marie gate og Pellygata stengt ved branntomta mandag, sier operasjonsleder Martin Schie ved Østfold politidistrikt.

Schie forsikrer at omkjøringsveiene er godt skiltet, men sier at det for øvrig ikke er lagt opp til dirigering av trafikken i Sarpsborg sentrum.

Trafikken ut fra og inn til Sarpsborg sentrum i retning østover blir ledet i St. Nikolasgate (fylkesvei 118, den gamle E6). Dermed vil det trolig bli mye trafikk i Astridsgate og opp mot sykehuskrysset i Sarpsborg i dag.

Normalt er det mye kø ut av byen, både i St. Marie gate og på fylkesvei 118, i ettermiddagsrushet. Dersom gatene fortsatt er stengt i ettermiddag, må trafikantene regne med ekstra køer i dag.

Brann i Pellygata, Sarpsborg

Det brant i St. Marie gate torsdag kveld.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: