Bøhler gir seg som leder i Oslo Ap

Jan Bøhler stiller ikke til gjenvalg etter tolv år som leder av Oslo Arbeiderparti.

Jan Bøhler

TAKKER FOR SEG: - Tolv år er lang tid, og det er noe med å gi seg når målene er nådd. Jeg har aldri vært så fornøyd med Oslo Ap som nå, sier Jan Bøhler.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Foreløpig er det uklart hvem som kan bli erstatteren, skriver Dagsavisen.

Byrådsleder Raymond Johansen avviser at han blir den nye lederen når Bøhler gir seg i mars.

Tidligere i måneden skrev Dagsavisen at flere sentrale kilder i partiet har ønsket å bytte Bøhler ut med Johansen, men det blir altså ikke tilfelle.

– Valgkomiteens frist går ut tirsdag, og jeg vil si ifra at jeg ikke tar gjenvalg. Tolv år er lang tid, og det er noe med å gi seg når målene er nådd. Jeg har aldri vært så fornøyd med Oslo Ap som nå, og da er det lettere for meg å overlate stafettpinnen til noen andre, sier Bøhler til avisen.

Vil fortette på Stortinget

– Hvis valgkomiteen spør meg om å overta Oslo Ap, er mitt svar at det vil jeg ikke. Jeg leder byregjeringen (byrådet), sitter i Aps sentralstyre og landsstyre, og jeg møter partistyret i Oslo. Da er det bra å slippe til andre krefter, sier Johansen.

Lokallagene i Oslo Ap har frist til 11. februar for å spille inn kandidater. Verken Bøhler eller Johansen ønsker å si hvem de vil ha som ny leder.

Derimot virker det klart at Bøhler vil gå for en ny periode som stortingsrepresentant i valget i 2017 på Johansens oppfordring.

– Da Jan meddelte meg at han vil trekke seg, var jeg klar på en ting: Du må fortsette å jobbe med oslosaker på Stortinget i årene framover. Det er mitt ønske, sier byrådslederen.

Se Jan Bøhlers elleville Groruddal-rock!