Bli kjent med Sarpsborgs nye spillere

LA MANGA (NRK): Sarpsborg 08 har med seg fire nye spillere til La Manga. Her får du oversikten over de nye tilskuddene til troppen.

Liridon Kalludra

Svenske Liridon Kalludra kom til Sarpsborg fra Kristiansund. Her i duell med juniorspiller Tobias Heintz.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

1. Liridon Kalludra

Liridon Kalludra
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Den offensive midtbanespilleren fra Uddevalla har vært strålende for Kristiansund de siste sesongene. Denne sesongen skal den raske og teknisk gode spilleren kjempe om en plass i startelleveren til Sarpsborg.

«Liri», eller «Doni», bruker oppholdet på La Manga til å bli bedre kjent med nye lagkamerater, og til å overbevise trenerne om at han er verdt å satse på fra start.

– Jeg håper å kunne være skadefri, så skal jeg jobbe hardt på trening og sørge for at jeg får spille kamper. Jeg har sett noen kamper med Sarpsborg og de spiller bra fotball. Det føles som et riktig valg for meg, jeg tror jeg har kommet til en bra klubb.

Vi forventer at det tar litt tid for Liridon å levere på toppnivå, men når det er sagt så har han tatt klubben med storm. Vi er veldig fornøyd med de første månedene hans, og han kjemper om en startplass. Han er en ferdighetsspiller, god med ball, bra skudd og gode finter. Men han er en offensiv spiller, så vi må jobbe litt med det defensive.

Sportssjef Thomas Berntsen

2. Henrik Ojamaa

Henrik Ojamaa
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Spissen fra Estland har tilbrakt de siste sesongene i skotsk og polsk fotball. Han har også et titalls landskamper for sitt hjemland. Ojamaa er utlånt til Sarpsborg 08 fra Henning Bergs Legia Warszawa.

Målet hans for den kommende sesongen er å kunne bidra med både scoringer og målgivende pasninger. Men han ønsker ikke å sette et tall på hvor mange scoringer han skal bidra med.

– Supporterne får komme til stadion og se selv, jeg ønsker ikke å sette et tall på hvor mange mål jeg skal score. Det handler om å finne sin plass i laget og sørge for å få det beste ut av alle. Jeg er veldig glad for å være her, og alle har tatt meg godt imot. Jeg føler meg som en del av gruppa allerede.

Henrik har høy klasse i bevegelsene sine. Er hurtig, jobber hardt og er mye i bakrom. Han er involvert i mange målpoeng og han er like flink til å spille frem andre som han er til å avslutte selv. Henrik har vi rett og slett store forventninger til. Vi forventer at han bidrar med målpoeng for laget. Er man hentet inn som toppspiss, så må man tåle å ha et visst press på seg.

Sportssjef Thomas Berntsen

3. Sigurd Rosted

Sigurd Rosted
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Unggutten fra Kjelsås er spådd en stor fremtid på fotballbanen, og utmerket seg i fjor som en av de beste midtstopperne i 2. divisjon. Rosted var ettertraktet før han valgte å signere for Sarpsborg 08.

Midtstopperen har imponert på Sarpsborg-treningene i vinter, og vist at han har tatt nivået. Under oppholdet på La Manga trener han alternativt på grunn av en ryggskade.

Får sterk konkurranse om midtstopperplassen fra Kjetil Berge, Andreas Nordvik, Martin Thømt Jensen og Ole Heieren Hansen.

– Det er veldig stor konkurranse om midtstopperplassen, det kan være både positivt og negativt. Men jeg satser på at jeg kan lære mye av blant andre Kjetil og Ole, som er veldig rutinerte. Jeg fikk en lang og god kontrakt med Sarpsborg. Jeg har hatt en god prat med Thomas Berntsen og klubben viser at de ønsker å satse på meg, mer enn noen andre klubber, sier han.

Det var litt kamp for å få ham hit, og vi er veldig fornøyd med at han valgte oss. Han er ung og vi skal gi ham tid, men han er så god at han bør ha som mål å kjempe om en plass på laget når han er frisk. Men vi har et litt lengre perspektiv på ham, vi stresser på ingen som helst måte. Han har allerede vist på trening at han har nivået ganske greit inne, selv om han kun er 20 år. En fin gutt med gode holdninger, og en vi har klokketro på for fremtiden.

Sportssjef Thomas Berntsen

4. Kamer Qaka

Kamer Qaka
Foto: Sebastian Nordli/NRK

En offensivt anlagt midtbanespiller/kant som det lenge har vært knyttet store forventninger til. Ble tidenes yngste Vålerenga-spiller med proffkontrakt i en alder av 15 år, og var ønsker at blant andre Ajax og Barcelona som unggutt.

Har lært mye av en tøff oppvekst. Nå er han 19 (20 i april) og ser på overgangen til Sarpsborg som en ny start på karrieren.

– Noen spillere kommer til å bli dratt av. Folk kommer til å le litt og få se noen nye triks, lover han.

Kamer er fortsatt veldig ung, selv om man har hørt om han i fem år. Han er en spiller med veldig gode offensive ferdigheter. Han kan åpne opp et forsvar alene. Er nok foreløpig best i en offensiv posisjon, eventuelt en kant. Vi vil jobbe med å få ham til å bli en sentral midtbanespiller etter hvert. Vi må jobbe med fysikken hans og i tillegg gjøre teknikken hans enda mer effektiv. Han har en tendens til å bruke tre berøringer der han kan bruke to, og to der han kan bruke ett. Kamer kan bli en kanonspiller på sikt.

Sportssjef Thomas Berntsen