Bjerknes angrer ikke på kritikken

Kritikken av Ola Borten Moe kostet Per Inge Bjerknes plassen i Senterpartiets sentralstyre. Men østfoldingen angrer ikke.

Per Inge Bjerknes

Per Inge Bjerknes ønsker nå å konsentrere seg om sin rolle som fylkesleder i Østfold Senterparti og som fylkesvaraordfører i Østfold.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Da flertallet på Senterpartiets ekstraordinære landsmøte i går ga Ola Borten Moe fornyet tillit som 1. nestleder, kostet det Per Inge Bjerknes plassen i partiets sentralstyre.

– Jeg har stor respekt for at valgkomiteen måtte sette sammen en helhetlig kabal ut fra at det var ulike meninger om nestlederposisjonene, sier Bjerknes til NRK.

Fylkeslederen i Østfold Sp gikk i januar hardt ut og uttalte at Borten Moe ikke var en del av løsningen, men en del av problemet i partiet.

Bjerknes var samtidig klar på at det var en umulig løsning å la trønderen fortsette som nestleder. Østfoldingen angrer i etterkant ikke på sin kritikk av Borten Moe.

– Jeg har gitt uttrykk for det jeg har ment. Det har vært viktig for meg, og jeg tror også at partiet står seg på at ulike representanter er tydelige på hva de mener. Også får partiet gjøre sine valg. Jeg er veldig glad for at Anne Beathe Tvinnereim nå er en del av partiledelsen.

Bjerknes skal nå konsentrere seg om sin rolle som fylkesleder og fylkesvaraordfører i Østfold.

– Vi har hatt en tøff periode med mye fokus på personer. Nå er tiden inne for å få fokus på politikken igjen, sier han.