– Din gamle pc kan gi barn i Kamerun en mulighet

Baptistprest i Fredrikstad, Chris Brown Bimba samler inn pc-er til skoler i Kamerun.

Chris Brown Bimba

Chris Brown Bimba er prest i baptistkirken i Fredrikstad. Han vil samler inn gamle pc-er til barn i Kamerun.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Skolene i Kamerun sliter med så gamle skolebøker at lærerne har problemer med å gi ungene oppdatert informasjon, forteller presten Chris Brown Bimba.

Han er opprinnelig i Kamerun, men har vært i Norge i 12 år og er baptistprest i Fredrikstad.

Har ikke råd til data

Han forteller at lærebøkene i Kamerun er utdaterte, gammeldagse og det som står i dem stemmer ikke.

– Som vi alle vet er utdanning veldig viktig for barn, og det som står i bøkene stemmer ikke. Samtidig prøver vi å gi dem det samme som barna i Norge får. Fra man er ni-ti år bruker man pc. I mitt hjemland er det veldig vanskelig for barn å få til det, for det er mange barn som kommer fra familier i fattigdom.

Elevene har ikke råd til pc og skolene kan hverken gi dem det eller bøker. Derfor har Bimba opprettet en stiftelse for å hjelpe skolene med å skaffe blant annet pc-er.

– I Norge ser jeg hver dag at folk kaster den gamle pc-en når de kjøper ny. Flere har masse gamle pc-er i kjelleren som de ikke bruker. Derfor sier jeg, hvis vi kan gi en mulighet til barna i hjemlandet mitt kan er det veldig hyggelig, sier han.

– En mulighet for barna

Bimba forteller at om du har en gammel pc liggende kan du slette all informasjon på daten, og så levere den i baptistkirken i Daniel Leegaardsgate i Fredrikstad.

Han tror nordmenns gamle elektronikk kan gi barn i Kamerun en mulighet til å utdanne seg til blant annet leger og advokater, selv om de ikke har brukt en data før.

– Jeg hadde aldri brukt en pc før jeg kom til Norge. Hvis barnet får en data lærer de fort, sier presten.