Lar blomstene ligge

Moss arbeiderparti har bestemt at alle blomster og hilsninger skal få ligge til etter at de sju Østfold-ungdommene, som mistet livet i Utøya-tragedien, blir begravd.

Rose
Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

Hilsningene og blomstene utenfor Moss kirke, blir bare flere og flere. Folk fortsetter å strømme til og mange skriver fortsatt i kondulanseprotokollen som er lagt ut. Nå har leder i Moss arbeiderparti og ordførerkandidat, Tomas Colin Archer, besluttet å la alt få ligge litt til, hvis været tillater det.

– Ja, vi har nå bestemt å la alt ligge til etter at begravelsene er over, sier han.

Les også:

– Planter trolig tre

Siden forrige fredag, da tragedien på Utøya og bombeeksplosjonen i Oslo var et faktum, har folk fra hele landet vist sin dypeste medfølelse og strømmet til steder hvor de har funnet trøst og støtte. I Moss har folk kommet sammen utenfor kirken i sentrum.

Nå har Arbeiderpartiet i Moss, besluttet å separere alle hilsningene og blomstene i tre.

Blomstene kommer vi til kompostere. Jorden vil vi bruke til å plante et tre eller lignende i forbindelse med senteret Barnas fredsverden.

Vi kommer til å separere de i tre. Blomstene kompostere brukes til å plante et tre eller et eller annet Barnas Fredsverden.

Barnas Fredsverden skal ligge i Konvention-gården i Moss og skal etter planen åpnes i august i 2014. Senteret er en et initiativ fra mossingen Håkon Sæther og skal være et interaktivt senter med aktiviteter og opplevelser.

Samles inn hvis det blir regn

Colin Archer forteller videre at kortene og hilsningene blir samlet inn og skal avfotograferes og sendes til riksantikvaren.

På grunn av været vil det fortløpende vurderes hvor lenge de får bli liggende.

Blir det regn, vil vi samle dem inn så de ikke blir ødelagt, forklarer han.

Hva som skjer med lysene, er foreløpig ikke avklart.

Ordførerkandidaten er helt overveldet av oppslutningen som har vært i Moss og i resten av landet.

Det er fortsatt mange som legger blomster og skriver i protokollen. Vi kommer til å la kondulanseprotokollen bli liggende i en stund fremover, så det er fortsatt mulighet til å skrive, avslutter han.