Basketballtrener dømt til elleve års fengsel

Høyesterett skjerpet straffen med tre ekstra år for basketballtreneren (36) som har voldtatt flere jenter som han var trener for.

Norges Høyesterett

HØYERE STRAFF: Høyesterett dømte baskettreneren i tråd med aktors påstand i saken.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mannen er dømt for fem voldtekter, et voldtektsforsøk og to tilfeller hvor han utnyttet stillingen sin for å få seksuell omgang. To av jentene var 16 og 17 år gamle da overgrepene skjedde.

Før sommeren ble han dømt til åtte års fengsel i Borgarting lagmannsrett. Årsaken er at lagretten ikke dømte mannen for seks av de tolv tiltalepunktene. Høyesterett har nå lagt til tre år og dømt mannen til elleve års fengsel, skriver Aftenposten.

– Min klient er skuffet over resultatet, sier forsvarer Johnny Veum til NRK.

Basketballtreneren har hele tiden nektet for de mange anklagene om voldtekt. Det var seksuell kontakt, men frivillig, har han forklart.

– Fornøyde med at retten sier klart ifra

Dommen fra Høyesterett samsvarer med det aktor Carl Graff Hartmann ba om.

– Vi er godt fornøyd med avgjørelsen, sier Hartmann.

– Mine klienter er veldig glade i dag. De er fornøyde med at Høyesterett sier så klart ifra hvor alvorlig den ser på denne typen overgrep, sier bistandsadvokat Trine Rjukan til Aftenposten.

Erstatningsbeløpene fra lagmannsretten blir stående, Høyesterett har kun sett på straffeutmålingen. I Oslo tingrett ble treneren dømt til 15 år i fengsel.

Artikkelen oppdateres