Anmeldte drapsforbund mot Karoli-familien i mars

René Karoli anmeldte konkrete personer til politiet for å ha inngått et drapsforbund mot ham og medlemmer av hans familie, opplyser advokaten hans Joar Berg Henjum.

Politioppbud på Ullevål Sykehus etter blodig oppgjør i rommiljøet

OMRINGET: Ullevål sykehus var tirsdag formiddag omringet av politi for å hindre nye angrep innad i rom-miljøet i Oslo. René Karoli ligger fortsatt innlagt der alvorlig skadet.

Foto: Olav Rønneberg

Anmeldelsen skal ha blitt innlevert til Oslo-politiet i mars.

Joar Berg Henjum

DRAPSPLANER: Advokat Joar Berg Henjum forteller at klienten hans René Karoli anmeldte drapsplaner mot ham og hans familie.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– Det skal ha blitt inngått et drapsforbund mellom flere personer. Det var en avtale om å ta livet av noen, sier advokat Joar Berg Henjum som representerer Karoli.

René Karoli er en av to som nå ligger alvorlig skadd på Oslo universitetssykehus Ullevål etter det politiet kaller et drapsforsøk. De to ble skadet ved et bingolokale på Torshov i Oslo 2. påskedag, men skal nå være utenfor livsfare.

Advokaten til Karoli har fortalt til VG Nett at René Karoli og familien fryktet for sine liv, og det var bakgrunnen for anmeldelsen i mars.

Henjum forteller til NRK at familien også ba om hjelp fra Oslo-politiet for å redde liv.

– Det ble bedt om fra vår side, og fra våre klienter at politiet skulle være med på å mekle for å hindre at liv gikk tapt, sier advokaten.

Blodig bil etter slagsmål på Torshov bingo

BLODIG: Det var mye blod utenfor bingolokalet på Torshov i Oslo hvor knivstikkingen fant sted.

Foto: Fredrik Hove / Hove Media

Han kan ikke gå inn i detaljer fra etterforskningen etter voldshandlingene ved Torshov-bingo, men uttrykker at hans klienter nå håper på en rask og effektiv etterforskning. De ønsker ifølge Henjum ikke videre bruk av vold i miljøet.

Abrahamsen: – Politiet må mekle

Politiet kunne dog på et pressemøte tirsdag fortelle at de anså voldshendelsen som målrettet mot dem som ble skadet.

– Vi betegner hendelsen i går som brutal og voldsom, sa fungerende seksjonssjef for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser Grete Lien Metlid.

Politiet betrakter derfor det som skjedde 2. påskedag som et drapsforsøk.

Tidligere sjef for voldsavsnittet i Oslo Finn Abrahamsen har sagt til NRK at det er på tide at politiet gjør noe, og at han frykter liv kan gå tapt.

Finn Abrahamsen

TIDSSPØRSMÅL: Privatetterforsker Finn Abrahamsen mener det bare er et tidsspørsmål før noen blir drept.

Foto: NRK

– Hver gang det skjer noe kontakter de meg og sier at de har prøvd å få hjelp av politiet, men ikke får den hjelpen de skal ha, sa Abrahamsen.

Han tror ikke problemene i rommiljøet kommer til å slutte før politiet begynner å megle med de forskjellige familiene.

– Det var slik man løste problemene med A- og B-gjengen, man er nødt til å sette ned foten, sa han.

Les: – På tide at politiet gjør noe

Det støtter Karolis advokat.

– Min klient ønsker noe på linje med det Finn Abrahamsen har sagt om at politiet må gå inn for å hindre at det går ut over liv og helse og eventuelt utenforstående, sier Henjum.

Politiet ser alvorlig på volden

Oslo politidistrikt kan ikke kommentere den konkrete anmeldelsen av drapsforbund i detalj, men sier generelt at de nå går tilbake i tid i forbindelse med etterforskningen.

– Vi kommer til å se på all historikk, også hva som finnes av opplysninger hos politiet, skriver Grete Lien Metlid i en sms til NRK.

Hun kan ikke svare på spørsmål om anmeldelsen tirsdag kveld fordi hun må få undersøkt den nøyere sier hun.

På pressekonferansen tirsdag ettermiddag var dog visepolitimester Roger Andresen svært tydelig på at de ikke har tatt lett på volden i rom-miljøet.

– Det er overhodet ikke riktig at vi ikke har tatt dette på alvor. Vi har gjennom årene brukt store ressurser på saker i dette miljøet, sa Andresen.

Han sier de nå har trappet opp ressursene for å forhindre ytterligere eskalering av volden i det norske rom-miljøet.

Roger Andresen

TAR IKKE LETT PÅ VOLDEN: Visepolitimester Roger Andresen sa på pressekonferansen at de ikke har tatt lett på spenningen i miljøet.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Les: Politiet: – Vi har nulltoleranse for slikt som skjedde i går

– Vi ser veldig alvorlig på at folk tar loven i egne hender. Det er sett fra politiets side totalt uakseptabelt det som skjedde i går, sa visepolitimester Roger Andresen under pressekonferansen.

Han sier de har «nulltoleranse» overfor ethvert minste forsøk å gjøre opp i det offentlige rom.