Grøndal satser internasjonalt

DRAMMEN (NRK): Rallyfører Anders Grøndal går for gull i 2015-sesongen. Grøndal satser internasjonalt, og planen er å kjøre seks løp i WRC 2 det kommende året.

Anders Grøndal

FORNØYD: Anders Grøndal er fornøyd med den nye bilen han skal kjøre i 2015-sesongen. Her sammen med kartleser Roger Eilertsen.

Foto: Linn Christoffersen / NRK

I dag viste Anders Grøndal frem den nye bilen han skal kjøre i 2015 for første gang. Han har gått til innkjøp av konkurransebilen DS 3 R5 fra Citroën Racing.

Bilen ble bestilt i mars, og planleggingen har foregått i ett år. Grøndal er så fornøyd med bilen at han helt har glemt at det er julaften om kun få dager.

– Jeg kan ikke bli mer fornøyd egentlig. Sesongen i år har handlet mer om 2015 og hva som skal skje da. Dette er julaften, nyttårsaften, fødsel og giftemål på en gang.

– Hva er spesielt med den nye bilen?

– Før har jeg kjørt en ombygd gatebil som er tilpasset til rally, mens denne bilen er bygd fra grunn til å være en rallybil. Kjøreegenskaper, motor, girkasse og alt er mer optimalisert, så den går fortere rett og slett.

I tillegg til at bilen skal gå fort er også utseendet et pluss.

– Den ser grisekul ut, synes jeg hvertfall da.

Les også:

Satser internasjonalt

DS 3 R5

Dette er bilen Anders Grøndal håper på å vinne gull med. Konkurransebilen DS 3 R5 er laget for høy hastighet.

Foto: Linn Christoffersen / NRK

Grøndal, som kjører for NAF Motorsport Asker og Bærum, har kommet så langt det er mulig i Norge. Han er også den yngste utøveren gjennom tidene til å ta totalt 10 NM-gull.

Nå sikter han utenfor Norges grenser og skal være med å kjempe om VM-tittelen i WRC 2 der målet er gull. Planen er å kjøre seks løp i WRC 2, som er klassen under WRC.

Første hovedmål er VM-runden i Sverige i februar, der Grøndal stiller til start. Videre har han planlagt deltakelse i VM-rundene i Portugal, Italia, Finland, Spania og Wales.

Full gass

Før Grøndal gjør seg klar for VM skal han og teamet teste bilen for norske forhold med snøunderlag. Første NM-runde på nyåret blir derfor Sigdalsrally i januar der planen er test og trening med fokus på kommende VM-runder.

Alt i alt ser det ut til å bli et bra år for rallyføreren.

– Jeg har bra nok bil, gode samarbeidspartnere og kartleser, så nå er det bare opp til meg. Det er ikke noe vits å gjøre dette her halvveis.