I midten av oktober i fjor
nedsatt av Oslo Universitetssykehus med at Aker bør legges ned. Siden er det mange som har .I dag møtes styret i Oslo Universitetssykehus og har bestemt at Aker blir lagt ned.
Les også:
– Kommunen må på banen
I nedleggingsvedtaket heter det at Oslo kommune må på banen dersom det skal bli en eller annen form for helsevirksomhet på området i fremtiden.
fra Storgata og til Aker, men det spørsmålet er det Oslo selv som avgjør. Flertallet i Oslo bystyre kom med flere forslag til hvilke tjenester som kan legges til Aker da de behandlet saken tidligere i år.
– Hvis Oslo kommune ønsker å utnytte området på Aker, ønsker vi dialog om det og hvordan det skal løses på en fornuftig måte, sier styreleder i Oslo Universitetssykehus, Steinar Marthinsen.
Si din mening under artikkelen!
Tung nyhet for de ansatte
Trykk på bildet for å se tv-saken.
Selges gradvis
Dermed er det klart at planene om et statlig storbysykehus i Oslo går videre. Aker legges ned og virksomheten spres.
Sykehusbygningene på Aker vil også gradvis bli solgt. Når det skjer og hvor mye, avgjøres først senere, og i samråd med Helse Sør-Øst.
Men det er som er veldig klart, det er at Oslo universitetssykehus sårt trenger penger fra salg av Aker til å ruste opp de gamle bygningene på Ullevål. For det er der storbysykehuset skal ligge.
Les også:
| |Dialog
I Østlandssendingen i dag morges hørte vi at Oslos helsepolitikere var skuffet over planene for nedleggelse på Aker.
Nestleder i byrådet, Sylvi Listhaug, har også bedt universitetssykehuset utsette nedleggelsesvedtaket. Men Marthinsen forstår ikke skuffelsen:
– Vi mener at det styret har samlet seg om, at vi vil gå i dialog med Oslo kommune om hvordan vi skal utnytte området på Aker framover, er i tråd med det jeg foreslo for Oslo kommune tidligere, sier Marthinsen.
Les også:
– Skammelig
Flere sykehusansatte fra Aker satt på tilhørerbenken under styremøtet i Oslo universitetssykehus. De vil i tiden som kommer møte en storstilt omstilling og flytteplaner. Tillitsvalgt Are Saastad mener det er beboerne i Groruddalen som er de største taperne og kaller nedleggingsvedtaket en skam.
Jeg synes det er skammelig. Dette betyr at de legger til rette for både å legge ned Aker og også etter hvert å selge hele tomta. Det er pasientene og østkanten som taper. Dette må til helseministeren. Det står i Soria Moria 2 at nedlegging av lokalsykehus ikke skal skje. Ministeren må snu dette vedtaket, sier Saastad.
Bydelene Grorud og Stovner ble overført fra Aker til Ahus allerede i 2004. I løpet av året er det meningen at Follo-kommunene og Alna skal følge etter.
Hva mener du? Si din mening under artikkelen!