– Kan komme til å legge ned

Toppsjefen i Ryanair innrømmer overfor Finansavisen at de legger ned på Moss lufthavn Rygge hvis ikke regjeringen åpner for flere flybevegelser ved flyplassen.

Toppsjef i Ryanair Michael O'Leary og salgssjef Elina Hakkarainen.

Michael O'Leary innrømmer i onsdagens Finansavis at flyselskapet legger ned på Rygge hvis ikke denne begrensningen fjernes.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Moss lufthavn Rygge har i dag en begrensning på 21.000 flybevegelser i året, som tilsvarer omlag 2,5 millioner passasjerer årlig.

Begrensningen er vedtatt av Stortinget.

– Det er stortingsvalg i 2013

Ryanair vil ha forandring før konsesjonen deres ved den private lufthavnen i Østfold går ut om tre år.

Toppsjefen i det irske selskapet Michael O'Leary bekrefter at veksten blir alvorlig rammet om ikke taket i flybevegelser blir økt eller fjernet, og innrømmer i onsdagens Finansavis at flyselskapet legger ned på Rygge hvis ikke denne begrensningen fjernes.

– Ja, det er sant, man vi er blitt enige med flyplassen om at vi først kommer oss til dette taket, og så ser vi, sier O`Leary, og fortsetter:

– Vi har en konsesjon som går til 2014, og det er stortingsvalg i 2013.

Thon begeistret over Ryanair

På pressekonferansen tirsdag sa toppsjefen i det irske selskapet at de vil begynne med å øke til 1,2 millioner passasjerer i 2011, før de etter planen skal runde 2 millioner i 2012.

– Vi går inn for å vokse slik som flyplassen på Rygge ønsker å vokse, sier toppsjef O'Leary i Ryanair.

En av hovedeierne av flyplassen, Olav Thon, var på pressekonferansen i går. Han legger ikke skjul på sin begeistring for Ryanair, og har lite til overs for begrensningen av flybevegelser.

– Jeg vet ikke om noen flyplasser som har et tak i antall flyreiser. Det må vekk, sier Thon.