– En tung beskjed å få for de ansatte

Nortura legger ned slakteriet i Sarpsborg. 23 arbeidsplasser blir berørt.

Stig Barstad

Fabrikkdirektør ved Nortura Sarpsb.org, Stig Barstad

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Styret i Nortura har i dag bestemt seg for å legge ned anlegget i Rendalen og avvikle slaktelinjen i Sarpsborg, skriver de i en pressemelding.

23 personer jobber ved slaktelinjen i Sarpsborg, mens det er 38 ansatte i Rendalen. Kuttene skjer fordi matkonsernet mener de må drive billigere.

– Det er beklagelig at dette vil få konsekvenser for noen av våre medarbeidere i Sarpsborg og Rendalen. Vi vil bruke ressurser på å gjøre belastningen og overgangen så liten som mulig, sier styreleder i Nortura, Sveinung Svebestad.

– De har stor yrkesstolthet

Allerede i juni ble det klart at Nortura-slakteriet i Sarpsborg var i fare. Likevel var dette en tungt beskjed å få for de ansatte, sier fabrikkdirektør Stig Barstad.

– Samtidig skal man minne hverandre på at dette er en beslutning som kommer ut fra en langsiktighet og at det er en overkapasitet på slaktingen i Sarpsborg, sier han.

(Artikkelen fortsetter under)

Nortura Sarpsborg

Styret i Nortura har bestemt seg for å legge ned anlegget i Rendalen og avvikle slaktelinjen i Sarpsborg.

Foto: NRK

– Vi har hele veien hatt en åpen dialog med ansatte og tillitsvalgte, og informert om fakta i forhold til utredningen, understreker Barstad.

Han forteller at de nå skal se på mulighetene for at de 23 slakterne kan få andre jobber innenfor Nortura.

– Vi har mange kollegaer med lang fartstid. Det er stor yrkesstolthet blant slakterne, stor kompetanse som vi ønsker å ta vare på inn i fabrikken her i Sarpsborg, sier Barstad.

– Skal hjelpe hver og en

Ellen Flø Skagen

Ellen Flø Skagen, informasjonssjef i Nortura.

Ellen Flø Skagen, informasjonssjef i Nortura, sier til NRK at selskapet vil hjelpe de ansatte i Sarpsborg med å finne andre jobber.

– Allerede i morgen går vi i gang med å snakke med hver eneste en og finne ut hva vi kan gjøre for å hjelpe. Om det er å finne jobb i de andre avdelingene i Sarpsborg, andre steder i Nortura eller utenfor Nortura, sier Flø Skagen.

Konsernet regner med å spare rundt 30 millioner kroner på å avvikle de to virksomhetene.

– Vi har regnet på dette i mange måneder nå. Det er selvfølgelig alltid vanskelig å si at vi skal legge ned arbeidsplasser, særlig på et anlegg som går veldig bra, sier hun.

– Men vi har rett og slett overkapasitet på slakting, og må legge ned noen arbeidsplasser for å øke lønnsomheten vår, fortsetter informasjonssjefen.