Hopp til innhold

58 000 nordmenn sier de vil ha vannsklie nedover Karl Johan

– Jeg så en sykt kul video på Youtube. Noen hadde laget en vannsklie som gikk 300 meter gjennom byen. Da slo tanken meg at det hadde vært dritkult å få til på Karl Johan.

Vannsklie, bedre kvalitet

Dette bildet er laget for å vise hvordan det kan se ut hvis en 300 meter lang gummimatte blir rullet ut nedover Karl Johan samtidig som man setter vannslangene på fullt.

Erik Holm

Erik Holm, mulig fremtidig vannsklier.

Foto: privat

Erik Holm opprettet et arrangement på Facebook for å se om andre også var ivrige på å lage ei kjempevannsklie i sentrum.

– Responsen har vært helt sinnssyk. Jeg jobber med sosiale medier til vanlig, så jeg vet jo hvordan man skal skape engasjement på Facebook. Men jeg hadde ikke trodd at det skulle ta så mye av på så kort tid, sier initiativtaker Erik Holm.

«er ikke dette bare tull???»

På arrangementssiden er en del skeptiske til om dette er et reelt arrangement eller om vi har med tøysekopper å gjøre. Erik Holm sier at han skjønner at folk er skeptiske siden han laget facebooksida «Norges lengste vannsklie» anonymt.

– Jeg opprettet opprinnelig eventet for å se hvor mange som er gira. Noen folk har misoppfattet det som at dette allerede var en bekreftet event. I starten var jeg var nok for dårlig til å informere tydelig om at det var kun for å se an interessen blant folk, sier Erik Holm.

Nå merker han presset for å få sklia til å bli en realitet.

– Vi skal sette sammen en arbeidsgruppe og se om vi får til dette. Hvis ikke det lar seg gjøre, så lar det seg ikke gjøre. Men det er verdt å prøve.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Spurt om kommunen vil være med

Erik Holm har søkt Statens vegvesen om tillatelse til vannsklia, men det er Bymiljøetaten som skal behandle søknader som dette.

– Så langt har vi ikke hatt noen kontakt med initiativtaker. Vi ser at det har vært et stort engasjement på Facebook og vi er i utgangspunktet positive til et slikt arrangement, sier byrådssekretær Camilla Strandskog.

Slide the City lager vannskliearrangementer i USA. De norske initiativtakerne har ikke vært i kontakt med Slide the City.

– Men jeg forstår det slik at det også skal være mulig å leie utstyr fra dem.

Erik Holm og de andre vannsklieplanleggerne vurderer om de skal starte en såkalt folkefinansiering gjennom for eksempel det amerikanske firmaet Kickstarter.

– Vi har også spurt om det er noen mulighet for at kommunen kan være med på å arrangere dette.